1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Venäjän kansalaisuuden saanut Depardieu lensi tapaamaan Putinia

Veropakolaiseksi ryhtyneen ranskalaisnäyttelijän kommentti Venäjän demokratian suuruudesta herättää kummastusta ja ivaa.

Ulkomaat
Ranskalaisnäyttelijä Gerard Depardieu poistumassa ravintolasta Pariisissa 4. tammikuuta.
Ranskalaisnäyttelijä Gerard Depardieu poistumassa ravintolasta Pariisissa 4. tammikuuta.Kenzo Tribouillard / AFP / Lehtikuva

Venäjän kansalaisuuden torstaina saanut ranskalaisnäyttelijä Gerard Depardieu on lentänyt Sotshiin tapaamaan presidentti Vladimir Putinia. Putinin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan Depardieu saattaa saada Venäjän passin tapaamisen yhteydessä lauantai-iltana.

Ranskassa valmistellaan rikkaille uutta 75 prosentin veroa, jota Depardieu on arvostellut kovin sanoin. Jopa kaksi miljoonaa euroa yhdestä elokuvasta tienaavan näyttelijän veroprosentti on Venäjällä vain 13, mikäli hän viettää maassa vähintään kuusi kuukautta vuodessa. Mikäli raja ei täyty, nousee veroprosentti 30:een.

Depardieu on nauttinut Venäjällä suuresta suosiosta Neuvostoliiton ajoista lähtien. Hän on osallistunut useita kertoja Moskovan ja Sotshin elokuvajuhlien tuomaristoihin, näytellyt Rasputinia venäläiselokuvassa sekä mainostanut Venäjän televisiossa muun muassa keittiökalusteita ja ketsuppia.

Depardieun viimeaikaiset kommentit Venäjän demokratian suuruudesta ovat kuitenkin nostattaneet maassa myös kummastusta ja ivaa.

- Hän on vaikuttunut demokratiastamme - hän on tullut hulluksi, yksi venäläiskommentoija kirjoittaa Facebookissa.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi