Rautavaara haluaa palan Kuopiosta

Rautavaaran kunnanjohtajan mukaan kuntaa kiinnostaa selvittää, onko Kuopion koilliskolkassa kiinnostusta kuulua mieluummin Rautavaaraan kuin Kuopioon. Taustalla on kuntarajan pinnassa asuvan perheen toive saada asua kokonaan Rautavaaran puolella, jonne heidän asiointinsa suuntautuu.

Kotimaa
Rautavaaran kunnanjohtaja Unto Murto
Antti Karhunen / Yle

Rautavaaran kunta haluaisi laajentua Kuopion puolelle.

Rautavaaran kunnanjohtajan Unto Murron mukaan kunta haluaa selvittää, onko Kuopion koillisosissa sijaitsevien kylien asukkailla halua kuulua Rautavaaran kuntaan. Murron mukaan Rautavaaraan voisivat kuulua koko Nilsiän Palonurmi ja Lastukoski.

- Siinä saataisiin äkkiä laskien 550 asukasta kuntaan lisää. Tämä liittyy palveluntuotantoomme: mehän olemme satsanneet nimenomaan lähipalveluihin, ja se viesti on nyt mennyt tänne rajavyöhykkeelle, Murto laskee.

Suunnitelman taustalla on Kuopion Nilsiässä asuvan perheen toive saada kuntarajaa siirretyksi sen verran, että heidän omistamansa tila sekä kahden muun yksityisen maanomistajan maita siirtyisi Rautavaaran puolelle.

Kuusihenkinen perhe hakee kuntarajan siirtämistä, koska heidän kaikki asiointinsa suuntautuu nyt Rautavaaralle. Perhe asuu Kangaslahden kylässä aivan kuntarajan tuntumassa mutta Kuopion puolella.

Perhe on jättänyt Kuopiolle hakemuksen rajan siirtämisestä.

Kunnanjohtaja Murto aikoo viedä perheen hakemuksen tiedoksi viikon kuluttua kokoontuvalle Rautavaaran kunnanhallitukselle tiedoksi.

- Nyt odotamme Kuopion toimia asiassa. Prosessi etenee lausuntokierroksilla ja jos rajan siirtoon mennään, lopullisen päätöksen tekee valtioneuvosto, Murto kertoo.