Hyppää sisältöön

Ison retkeilyalueen kaavamuutos tulossa päätökseen Kuopiossa

Suovu-Palosen virkistysalueen kaavaehdotus kattaa yli 200 hehtaarin alueen Länsi-Kuopiossa. Alueelle oli tekeillä yleiskaava jo 1990-luvulla, mutta se kumottiin korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Kuopiossa pitkään puuhattu ranta-asemakaavan muutos Suovu-Palosen retkeily- ja virkistysalueelle on tulossa lopulliseen päätökseen.

Kuopion kaupunginhallituksen käsittelyyn maanantaina tulevan, yli 200 hehtaaria kattavan kaavaehdotuksen mukaan Kallavedelle tulee yhdeksän rantarakennuspaikkaa lisää. Vastaavasti retkeilyn kannalta parhailla alueilla niitä vähennetään parisenkymmentä.

Suuri-Paloselle on tulossa lisäksi uusia luonnonsuojelualueita.

Kuopiossa Kallaveden länsipuolella Kaislastenlahden ja Lamperilan kylien alueelle sijaitseva Suovu-Palonen on Kuopion tärkeimpiä retkeilyreitistöjä. Alue on pääosin A. Ahlstrom Oy:n omistuksessa.

Suovu-Palosen aluelle oli tekeillä yleiskaava jo 1990-luvulla, mutta korkein hallinto-oikeus kumosi sen vuonna 1996 sillä perusteella, että kaavassa virkistysalueiksi osoitettujen alueiden rantarakennusoikeus oli jätetty käsittelemättä.

.
.