Finlandia-talo saa uuden käyttäjän Kaartin soittokunnasta

Muutto pahoin rapautuneista Taivallahden tiloista on alkanut tänään ja se kestää noin kaksi viikkoa.

Kotimaa
Kaartin soittokunnan soittaja vartioparaatissa Helsingissä.
Yle

Finlandia-taloon siirtyy yhteensä 50 henkilöä eli Kaartin Soittokunta sekä puolustusvoimien keskusnuotisto ja soitinkorjaamo. Kaartin soittokunnan tiedottajan Markus Virtalan mukaan Finlandia-taloon siirtyminen merkitsee orkesterille profiilin korotusta.

- Orkesteri pääsee nyt isoihin tiloihin. Jatkamme tavallaan Radion sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorkesterin toimintaa Finlandia-talossa, Virtala sanoo.

Vuonna 1819 perustettu Kaartin soittokunta on silloin tällöin konsertoinut Finlandia-talossa, ja nyt konsertit tulevat jonkin verran lisääntymään.

- Meidän varsinainen virkatyömme on hoitaa puolustusvoimien tilaisuuksien musiikkitarjonta, ja valtiolliset edustustilaisuudet tapahtuvat edelleen siellä missä tähänkin asti, eli Säätytalolla ja Presidentinlinnassa.

Finlandia-talo ei kuitenkaan täysin tyydytä orkesterin tarpeita. Lisää harjoittelutilaa kaivattaisiin sekä yhteisharjoitteluun että soittajien henkilökohtaiseen harjoitteluun.

Tänä keväänä pari konserttia

Finlandia-talossa Kaartin Soittokunta otetaan avosylin vastaan. Toimitusjohtaja Johanna Tolosen mukaan orkesteri laajentaa talon musiikkitarjontaa.

- Konserttisyksy 2012 oli erittäin monipuolinen ja Kaartin Soittokunnan myötä ohjelmistomme vuonna 2013 tulee olemaan entistä laajempi, Tolonen sanoo.

Kaikkiaan soittokunta konsertoi noin 300 kertaa vuodessa. Orkesterin ohjelmistoon Finlandia-talossa kuuluvat kevätkaudella 2013 viihteellinen kevätkonsertti 19.4. sekä kansallisen veteraanipäivän konsertit 27.4.