Hevosopiston johtaja palkkakohusta: "Jouduin politiikan välikädeksi"

Valtion omistajaohjausministeri Heidi Hautala (vihr.) kirjoitti viime viikon lopulla julkaistussa blogissaan kuinka opetus- ja kulttuuriministeriön  ohjauksessa oleva Suomen Hevosopisto Oy maksaa toimitusjohtajalleen palkkaa vuodessa 167 000 euroa ja että pääminsterin palkka on Suomessa 140 000 euroa.

Kotimaa
Hevosta talutetaan Ypäjän hevosopistolla
Mari Siltanen / Yle

Ypäjän Hevosopiston toimitusjohtaja Petri Meller katsoo joutuneensa ministeri Heidi Hautalan (vihr.) poliittisten tavoitteiden välikädeksi. Ministeri vertasi viime viikolla blogissaan hevosopiston ja pääministerin palkkoja. Opiston johtaja ansaitsee reilusti enemmän.

Valtion omistajaohjausministeri Heidi Hautala (vihr.) kirjoitti viime viikon lopulla julkaistussa blogissaan kuinka opetus- ja kulttuuriministeriön ohjauksessa oleva Suomen Hevosopisto Oy maksaa toimitusjohtajalleen palkkaa vuodessa 167 000 euroa ja että pääminsterin palkka on Suomessa 140 000 euroa.

Hevosopiston toimitusjohtaja Petri Meller huomasi yhtäkkiä tulojensa olevan verkkomedioiden taivastelun kohteena.

- Ei se henkilökohtaisesti tuntunut reilulta. Aika ikävään välikäteen jouduin. Varsinkin, kun en saanut ennakkovaroitusta siitä, että joudun poliittisten tavoitteiden välikädeksi. Toimitusjohtajan palkkatiedot on meidänkin osalta löydettävissä valtioneuvoston sivuilta, joten mitä niitä kiertelemään, Meller toteaa.

Hänen mukaansa opiston pyrkii avoimuuteen myös palkkakohussa. Palautettakin on tullut.

- Hyvin paljon on tullut tukea ystäviltä ja muilta hevosihmisiltä. Totta kai tällainen aiheuttaa sekä negatiivista että positiivista keskustelua, Meller pohtii tyynenä.

Hevosopistolla sisällä on Mellerin mukaan keskitytty enemmän työntekoon kuin puimaan toimitusjohtajan palkkaa.

Ministeri Heidi Hautala toivoi blogissaan, että valtionyhtiöiden johdon uusi palkitsemisohje otettaisiin tiukemmin huomioon niissä yhtiöissä joissa valtio on kokonaan tai osittain omistajana.

Onko Hevosopisto Oy:n hallitus aikeissa keskustella johdon palkoista?

- En tiedä, tuleeko asia helmikuussa hallituksen kokouksessa esille. Toisaalta esimiehenäni toimiva hallitus on alusta alkaen tiennyt, millaiset edut minulla täällä on.

Yle TV2 esittää dokumenttisarjaa Ypäjän hevosopistosta joka arki-ilta klo 19.30. sarjan kuusi ensimmäistä jakosa ovat jo nähtävillä Yle Areenassa.