YT-neuvottelut väsyttävät Forssan HK:lla

Runsaan viiden vuoden aikana HK Ruokatalolla Forssassa on jouduttu neuvottelemaan saneerauksista useasti. Yt-neuvotteluja on tehtaalla käyty jo puolen tusinaa kertaa.

Kotimaa
HK Ruokatalon tehdas Forssassa.
Yle

HKScan käynnistää ensi maanantaina mittavat yt-neuvottelut, jotka koskevat myös HK Ruokatalon Forssan tuotantolaitoksia. HKScan on ilmoittanut työntekijäpuolelle, että talo etsii tuotantoprosesseihin tehoa myös HK Ruokatalon teurastuksessa, lihanleikkuussa ja jatkojalostuksessa.

Luottamushenkilöille maanantaina annetun neuvotteluesityksen mukaan paineita on tiettävästi vähentää Forssasta karkeiden arvioiden mukaan kymmeniä työpaikkoja.

HKScanin Suomen ja Baltian kuluttajaliiketoiminasta vastaava johtaja Anne Mere sanoo, että Forssassa yt-neuvottelut koskevat kaikkia eli niin työntekijöitä kuin toimihenkilöitäkin. HK Ruokatalon Forssan tuotantolaitoksella on noin viisisataa työntekijää.

HKScan konserni tiedottaa, että Suomen toiminnoissa rakenteiden ja toimintojen uudelleen järjestelyillä tavoitellaan viiden miljoonan euron tulosparannusta vuositasolla. Toimenpiteet on tarkoitus viedä lävitse tämän vuoden loppuun mennessä.