Berliinin lentokenttä myöhästyy jälleen kerran lisää

Berliinin lentokentän valmistumista lykättiin jo neljättä kertaa. Projektista on tullut kiusallinen kaupungin päättäjille.

Berliinin pormestari Klaus Wowereit Kuva: Paul Zinken / EPA

Berliinin uuden lentokentän valmistuminen myöhästyy entisestään. Berliinin pormestari Klaus Wowereit kertoi maanantaina, ettei kenttä valmistu lokakuun loppuun mennessä.

Kentän valmistumisen viivästymisestä ilmoitettiin jo neljättä kertaa. Uutta arvioitua valmistumisaikaa ei tällä kertaa annettu. Kenttä valmistuu kuitenkin aikaisintaan vuoden 2014 aikana, kun sen alun perin piti valmistua viime kesänä.

Berliinin kentän töiden myöhästymisestä on tullut päättäjille kiusallinen asia ja toisaalta kansalaisten vitsailun aihe. Pormestari Wowereitia on vaadittu eroamaan ongelmien takia.

Vuonna 2006 alkaneiden rakennustöiden kustannukset ovat nousseet yli neljään miljardiin euroon eli paljon arvioitua korkeammiksi. Myöhästymisen syy ei ole täysin selvä, mutta ongelmat liittyvät kentän teknisiin ratkaisuihin.

Willy Brandtin mukaan nimetty kenttä korvaa nykyiset Tegelin ja Schoenefeldin kentät. Uuden kentän on määrä palvella 27 miljoonaa kävijää vuodessa. Nykyisillä kentillä on 25 miljoonaa kävijää, joten kentän kapasiteetin riittävyyttä on epäilty.