Bulgarian pommi-iskun tutkija sai potkut

Viisi israelilaisturistia kuoli Burgasin rantakaupungissa viime heinäkuussa tehdyssä pommi-iskussa. Erotetun tutkimusjohtajan mukaan yksi kolmesta epäillystä on tunnistettu.

Ulkomaat

Bulgariassa viime heinäkuussa israelilaisturisteja vastaan tehdyn pommi-iskun tutkimusjohtaja on saanut potkut. Burgasin kaupungissa sattuneessa iskussa kuoli viisi turistia ja heitä kuljettaneen bussin kuljettaja. Lisäksi yli 30 turistia loukkaantui.

Tutkimuksia johtanut Stanelia Karadzhova kertoi viime viikolla lehtihaastattelussa, että yksi kolmesta epäillystä on tunnistettu ja että kaikki epällyt ovat ulkomaalaisia. Hänen mukaansa epäillyillä ei tiedetä olleen paikallisia avustajia.

Karadzhova sanoi 24 Chasa -lehden haastattelussa myös, että tunnistetun miehen kotimaa tiedetään ja se, että hän ei ole asunut siellä kuuteen vuoteen. Hänen mukaansa epäillyillä oli samanlaiset väärennetyt henkilöllisyystodistukset.

Viranomaiset ilmoittivat maanantaina, että Karadzhova on erotettu, koska hän on paljastanut luottamuksellista tietoa iskusta. Karadzhova ei ollut kertonut esimiehilleen etukäteen haastattelusta.

Sisäministeri Tsvetan Tsvetanov ei ole suostunut kommentoimaan Karadzhovan tietoja. Hän vetosi kansalliseen turvallisuuteen.

Myös ministeriön pääsihteeri Kalin Georgiev sanoi, että tietojen julkistaminen tässä vaiheessa olisi "vaarallista". Georgiev matkusti tänään vierailulle Israeliin yhdessä korkea-arvoisten poliisien ja terrorismiasiantuntijoiden kanssa.

Israel on syyttänyt iskusta Irania ja Hizbollah-järjestöä.

Lähteet: AP