Chavezin kunto ei ole kohentunut

Venezuelan presidentin terveydentila ei ole lähtenyt paranemaan, vaikka hän saa tehokasta hoitoa kuubalaisessa sairaalassa. Hänen olisi määrä vannoa presidentin virkavala torstaina.

Ulkomaat
Chavez suutelee ristiä.
Hugo Chavez suuteli krusifiksiä tv-puheensa aikana Caracasissa lauantaina 8. joulukuuta 2012.Miraflores Press / EPA

Venezuelan syöpäsairaan presidentin Hugo Chavezin kunto ei ole kohentunut. Venezuelan tiedotusministerin Ernesto Villegasin mukaan Chavezin terveystilanne on pysynyt muuttumattomana sen jälkeen, kun asiasta viimeksi tiedotettiin neljä päivää sitten.

Chavezin tilasta kerrottiin viimeksi 3.1., jolloin hänen kerrottiin saaneen komplikaatioita uusimman, neljännen, syöpäleikkauksensa jälkeen. Chavezin kerrottiin kärsivän vakavista hengitysongelmista.

Chavezin olisi määrä vannoa virkavalansa uudelle presidenttikaudelle ylihuomenna torstaina. Näyttää yhä ilmeisemmältä, ettei hän kykene tähän. Todennäköisesti hän ei pysty edes pitämään puhetta kansalaisille.

Venezuelassa keskustelu maan poliittisesta tilanteesta kiihtyy. Chavezin tukijat yhdistyneessä sosialistipuolueessa sanovat, että virkavalan vannomista voi lykätä. Maan oppositio vaatii, että maassa on järjestettävä uudet vaalit kuukauden sisällä.

Sosialistipuolue aikoo järjestää törstaina valtavan mielenosoituksen Chavezin tueksi.

Lähteet: AFP, REuters, AP