Päätoimittaja: Tabloid-Hesari ei vielä ole valmis

Helsingin Sanomat ilmestyi tänään ensimmäistä kertaa tabloid-koossa. Vastaavan päätoimittajan mukaan nyt ratkotaan painetun lehdistön tulevaisuutta Suomessa.

Kotimaa
Sanomatalo Helsingissä.
Sanomatalo Helsingissä.Sanoma News

Helsingin Sanomat ilmestyi ehti ilmestyä 123 vuotta broadsheet-koossa, ennen kuin lehti muutettiin vastaavan päätoimittajan Mikael Pentikäisen johdolla tabloidiksi. Pentikäinen korostaa, että lehden koko ei ole ainoa asia, joka muuttui.

- Asiakkaille ja tilaajille tämä on iso muutos lukemiskokemuksessa. Olemme samalla uudistaneet ulkonäköä ja tuoneet lehteen uusia sisältöelementtejä. Parannamme myös journalismia. Ensi lauantaina ja sunnuntaina lukijat näkevät, että lehdessä on myös uusia osia.

Pentikäisen mukaan lukijapalaute on ollut pääosin myönteistä.

- Muutama yksittäinen lukija on ollut sitä mieltä, että broadsheet on on Hesarille ainoa oikea koko ja lehden lukemisen pitääkin olla vähän hankalaa. Valtaosa palautteesta on kuitenkin ollut positiivista ja rauhallista. Mehän olemme keränneet palautetta vuoden ajan. Osasin odottaa, että mitään kielteistä palauteryöppyä ei tule.

Pentikäinen kertoo tunnelman olevan erittäin hyvä, kun ensimmäinen tabloid-koon Helsingin Sanomat on nyt saatu maailmalle.

- Porukka on tehnyt hyvää työtä. Kun eilen illalla ja yöllä painossa katselin uuden Hesarin painamista, kaikesta näki että asialla oli ammattitaitoisia ihmisiä. Kaikki kokevat että tämä on todella iso hanke, joka on tärkeää saada onnistumaan. Tässä ratkaistaan pitkällä aikavälillä Hesarin ja koko painetun lehdistön tulevaisuutta Suomessa.

Vaikka muutos on Helsingin Sanomien historian isoimpia, Pentikäinen kiistää olleensa eilen illalla jännittynyt.

- Tuntui vain hyvältä, että kehitystyö on saatu tähän vaiheeseen. Mutta työ jatkuu. Tämä lehti ei ole vielä valmis. Täydellinen lehti on vielä tekemättä, Pentikäinen sanoo.