Antti Okkonen HJK:sta RoPSiin

Rovaniemen Palloseura ja Antti Okkonen, 30 ovat solmineet kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Okkonen siirtyy Napapiirille viime kauden suomen-mestarijoukkueesta HJK:sta. Okkonen on Oulun Luistinseuran kasvatti ja pelipaikaltaan keskikenttäpelaaja.

urheilu
Jalkapalloilija Antti Okkonen.Marco Manso

Liigadebyytin Okkonen teki kaudella 2000 Myllykosken Pallossa.

Okkonen on ehtinyt kiertää urallaan myös ulkomailla. Kaudet 2004-2007 hän edusti ruotsalaista Landskronaa. Vuoden 2007 alkupuoliskon hän oli lainalla tanskalaisessa Silkeborgissa. Kaudet 2008-2009 Okkonen pelasi belgialaisessa RAEC Monsin joukkueessa.

Okkonen palasi elokuussa 2009 MyPaan, josta oli lähtenyt ulkomaan reissulle kauden 2003 jälkeen. MyPasta Okkonen siirty Helsingin Jalkapalloklubiin viime vuonna.
Veikkausliigaotteluita Okkoselle on kertynyt 162 ja maaleja 8. Maaotteluita Okkonen on pelannut miehissä 13, nuorissa 18 ja pojissa 56. Saavutuksiin kuuluu Suomen-mestaruus 2012, SM-hopea 2002 sekä SM-pronssit 2000 ja 2001.

- Olemme tyytyväisiä saadessamme joukkueeseen kokeneen Okkosen, joka tietää mitä on voittaminen. Hän on yksi palanen lisää tulevien kausien palapeliimme, valmennustiimiin kuuluva Vesa Tauriainen sanoo.

Okkosen rooli joukkueessa on selvä ja odotukset korkealla.

- Antilta saamme johtajuutta sekä kentälle, että sen ulkopuolelle. Okkonen on pelipaikkansa parhaimmistoa Suomessa, joten odotamme tietysti häneltä vahvaa panosta keskikentälle, Tauriainen toteaa.

Okkonen itse on iloinen päästessään napapiirille.

- On hieno juttu päästä edustamaan pohjoisen perinteikästä seuraa. Uskon, että RoPS tulee saamaan kovan joukkueen Veikkausliigaan ja Rovaniemi tulee olemaan paha paikka vierailijoille. Muutenkin odotan innolla joukkueharjoitusten alkamista ja tietysti Liiga-cupia, Okkonen kertoo.