1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

"Sveitsin kolmoissurmalla ei yhteyttä Ranskan alppimurhiin"

Ranskalaisten tutkijoiden mukaan Sveitsissä viime viikolla tehty kolmoissurma ei liity Ranskan Alpeilla syyskuussa tehtyyn raakaan joukkomurhaan.

Poliisi sulki autoteitä sen jälkeen kun kolme ihmistä oli ammuttu Valaisissa Svaitsissä 2. tammikuuta. Kuva: Olivier Maire / EPA

Tutkijoiden mukaan Ranskan Alpeilla syyskuussa tehdyllä joukkomurhalla ei ole yhteyttä Sveitsissä viime viikolla tapahtuneeseen kolmoissurmaan. Annecyn syyttäjä Eric Maillaurd sanoo uutistoimisto AFP:lle, etteivät murhat näytä liittyvän millään tavalla toisiinsa.

Ranskan poliisi halusi kuulustella sveitsiläisessä kylässä kolme naista ampunutta miestä, koska kylä sijaitsee lähellä Ranskan murhapaikkaa. Todisteiden ja epäillyn kertomuksen perusteella tapauksilla ei kuitenkaan näytä olevan yhteyttä.

33-vuotias sveitsiläismies tappoi uhrinsa ampumalla ja haavoitti kahta muuta viime viikolla Valaisin kantonissa.

Ranskan puolella sijaitsevassa läheisessä Haute-Savoien maakunnassa surmattiin syyskuussa neljä ihmistä. Tappaja ampui lomailemassa olleen irakilaistaustaisen brittiperheen vanhemmat ja vaimon äidin sekä paikallisen pyöräilijän. 

Toinen pariskunnan lapsista haavoittui vakavasti ja toinen onnistui piiloutumaan tappajalta. Laajaa huomiota herättänyt joukkomurha tapahtui Chevelinen kylässä Annecyjärven rannalla. 

Tutkijat eivät ole toistaiseksi edenneet alppimurhien selvittämisessä. Murhaajan oletetaan toimineen yksin. Joukkomurha oli erittäin raaka ja aikaisemmin on pidetty mahdollisena, että tekijä on ammattitappaja.