Kulkukoirat halutaan kuriin Mexicossa - neljä ihmistä raadeltu kuoliaaksi

Keskustelu kaupungin rakastetuista ja vihatuista kulkukoirista käynnistyi uudelleen, kun koirat olivat raadelleet neljä ihmistä kuoliaaksi.

Ulkomaat

Meksikon pääkaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet uusista keinoista kaupungin kulkukoiraongelman saamiseksi kuriin. Mexicon pormestari on ilmoittanut kampanjasta, jolla kaupungissa vaeltavia tuhansia uroskoiria ryhdytään kastroimaan.

Mexico on käyty vilkasta keskustelua kaupungin koira-asukkaista siitä lähtien, kun kulkukoirat olivat raadelleet hengiltä neljä ihmistä puistossa. Surmansa saivat kahdessa erillisessä välikohtauksessa nainen ja hänen vauvansa sekä teini-ikäinen pari.

Kuolemantapausten yhteydessä otettiin lähialueilta kiinni 25 koiraa. Kuvat laihoista kulkukoirista ovat käynnistäneet kaupungissa kampanjan, jossa puolustetaan koirien viattomuutta ja vaaditaan, ettei niitä lopetettaisi.

Eläinten puolestapuhujat ovat arvostelleet voimakkaasti kulttuuria, jossa koiria kohdellaan kuin kertakäyttötavaraa, joka voidaan heittää pois milloin tahansa.

Lähteet: AP