1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Osallistu

Mitä sinä olisit valmis tekemään, jotta rasismi vähenisi?

"Mitä enemmän kommentteja lukee, sitä surullisemmaksi tulee. Ketään ei tunnu ratkaisujen etsintä kiinnostavan, vain oman osansa voivottelu ja korostaminen." Näin kommentoi eräs kirjoittelija Suorassa linjassa avatussa rasismikeskustelussa. Miten sinun mielestäsi rasismia saataisiin vähennettyä?

Osallistu
Facebook-sivu "En katso sivusta"

Rasismista on puhuttu Ylen sivuilla viime viikosta asti. Keskustelun aloitti Ruben Stiller blogillaan Herne nenässä. Viikonloppuna avasimme laajan keskustelun, jossa kysyimme ihmisten kokemuksia rasismista. Niitä tuli paljon.

Myös nimimerkki_** L Pappadagis**_osallistui keskusteluun, näin: Mitä enemmän kommentteja lukee, sitä surullisemmaksi tulee. Ketään ei tunnu ratkaisujen etsintä kiinnostavan, vain oman osansa voivottelu ja korostaminen. Tällä(kään) aiheella ei ole juonta eikä puheenjohtajaa. Rasismiakin tuntuu olevan jo melkein mikä tahansa epäoikeudenmukaiseksi katsottu tai koettu käytös, kunhan vain kohteena olleelle on tullut asiasta paha mieli. Vilkas keskustelu rasismista? Hah!

Miten sinun mielestäsi rasismia saataisiin vähennettyä? Mitä itse olisit valmis tekemään asian eteen?

Facebookiin on perustettu hiljattain ryhmä (siirryt toiseen palveluun), jonka tykkääjät "lupaavat olla katsomatta sivusta, jos joku julkisella paikalla joutuu vihapuheen kohteeksi". Ryhmän ylläpitäjät muistuttavat samalla, etteivät "hyväksy vihaa, ja puuttuvat siihen näkyvästi, mutta aina rauhanomaisesti."

Mitä sinä sanot? Miten rasismia saataisiin vähennettyä? Mistä ja miten ratkaisu löytyy? Vai löytyykö?

Lue seuraavaksi