1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Ruukki tarjoaa keksintönsä muiden käyttöön

Innopark ja Ruukki etsivät yhteistyössä yrityksiä hyödyntämään omassa liiketoiminnassaan Ruukin tekemiä ja patentoimia keksintöjä. Ruukille patentit ovat sellaisia, etteivät ne istu sen nykyisiin tuotteisiin. Muille ne sen sijaan voivat tuoda kannattavaa toimintaa ja antaa uutta potkua liiketoimintaan, sanoo projekti-insinööri Arto Lehtinen Innoparkista.

talous
rautaruukkilaisia
Hallitus pyrkii eläkeiän nostolla saamaan suomalaiset pysymään pidempään työelämässä.YLE / Häme

Rautaruukki Oyj ja Innopark Programmes Oy ovat sopineet yhteistyöstä, jossa joitakin Ruukin keksintöjä on mahdollisuus hyödyntää ja tuotteistaa yritystoiminnassa.

- Ideahan on siinä, että hämäläisyritykset löytäisivät näistä itselle sopivia tuotteita, joita voidaan alkaa valmistaa ja myydä asiakkaille. Eli uusia asiakkaita, töitä ja uusia tuotteita repertuaariin Ruukin patenteilla pyritään yrityksille hankkimaan, kertoo projekti-insinööri Arto Lehtinen Innoparkista.

Innoparkissa odotetaan, että Ruukin patenteista lähtee liikkeelle myös uusia liiketoiminnan avauksia ja jopa uutta yritystoimintaa alalle.

- Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus Hämeessä ja tällä toimialalla, jossa alan johtava yritys tarjoaa innovaatiotuloksiaan suoraan muiden yritysten käyttöön, kertoo palvelujohtaja Timo Kärppä Innoparkista.

Rautaruukki Oyj:n Corporation IPR Manager Olli Sääksvuoren mukaan Ruukille riittää hyödyksi patenteista saatava tapauskohtaisesti sovittava käyttökorvaus.

Innopark järjestää patenteista kiinnostuneille yrittäjille infotilaisuuden ensi viikon tiistaina Hämeenlinnassa.

Lue seuraavaksi