Poriin nousee Suomen suurin tuulivoimapuisto

Tuulivoimayhtiö Tuuliwatti rakentaa 54 megawatin tuulipuiston Porin pohjoispuolellle. Alueelle tulee kaksitoista 4,5 megawatin tuulivoimalaa. Energiayhtiö St1 ja S-ryhmän S-Voiman yhteisyritys investoivat tuulipuistoon 75 miljoonaa euroa.

Kuva: Yle

Poriin rakennetaan maan tähän mennessä suurin tuulivoimapuisto.

Tuulivoimayhtiö Tuuliwatti rakentaa 54 megawatin tuulipuiston Porin pohjoispuolellle Ahlaisten Peittooseen ensi vuoden kesään mennessä. Energiayhtiö St1 ja S-ryhmän S-Voiman yhteisyritys investoivat tuulipuistoon 75 miljoonaa euroa. 

Alueelle tulee kaksitoista 4,5 megawatin tuulivoimalaa. Yhden voimalan tornin korkeus on 140 metriä, roottorin halkaisija 128 metriä ja lapojen pyyhkäisypinta-ala 1,3 hehtaaria.

- Jos tätä jotenkin halutaan suhteuttaa, vuoden 2011 lopussa Suomessa oli tuulivoimakapasiteettia 200 megawattia, Porin hanke on yli 50 megawattia, sanoo Tuuliwatin toimitusjohtaja  ja St1:n energiajohtaja Jari Suominen.

Poriin nouseva tuulivoimapuisto tuottaa vuodessa 175 000 megawattituntia sähköä, mikä Suomisen mukaan vastaa noin 80 000 suomalaisen kerrostaloasunnon sähkönkulutusta.

Satakunta on Tuuliwatin tärkeimpiä alueita. Yhtiö aloitti  tuulivoimatuotannon vuonna 2010 ensimmäisellä kolmen megawatin tuulivoimalalla Porin Tahkoluodossa.  Tuuliwatilla on Satakunnassa vireillä uusia tuulivoimahankkeita myös Luvialla, Merikarvialla ja Siikaisissa.