Hyppää sisältöön

Lundbergin Jää kirjamyynnin ykkösenä

Kirjakauppaliiton tuoreen Mitä Suomi lukee -listan mukaan Ulla-Lena Lundbergin kirja Jää oli joulukuussa myydyin kotimainen kaunokirjallinen teos Suomessa. Suosituimpien kirjojen joukossa on kaksi Mauri Kunnaksen kirjaa.

Ulla-Lena Lundbergin Jää oli joulukuussa myydyin kotimainen kaunokirjallinen teos. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Kirjallisuuden Finlandia-palkinnon saaneen _Jään _jälkeen toiseksi eniten on ostettu Sofi Oksasen romaania Kun kyyhkyset katosivat. Kotimaisen kaunokirjallisuuden listalla kolmantena on Mauri Kunnaksen sarjakuvakirja Piitles.

Käännetyistä kaunokirjoista eniten suomalaiset ostivat J.K. Rowlingin Paikka vapaana -romaania. Suosittuja olivat myös J.R.R. Tolkienin_ Hobitti eli sinne ja takaisin_ sekä Camilla Läckbergin kirja Majakanvartija.

Joulukuussa 2012 myydyimpiä lasten- ja nuortenkirjoja olivat Sinikka ja Tiina Nopolan Risto Räppääjä ja nukkavieru Nelli, Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatu ja Patu pihalla sekä Mauri Kunnaksen Aarresaari.

Tietokirjoista suomalaisten mieleen olivat Esko Valtaojan _Kaiken käsikirja sekä _Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin _Mad Manners. J_alkapallotähden elämästä kertova Minä, Zlatan Ibrahimovic oli kolmanneksi myydyin tietokirja. Sen on kirjoittanut David Lagercranz.

Kirjakauppaliitto kokoaa Mitä Suomi lukee –listan kuukausittain tammikuuta lukuun ottamatta. Lista perustuu kirja- ja verkkokauppojen kirjamyyntitilastoihin.

.
.