1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Lundbergin Jää kirjamyynnin ykkösenä

Kirjakauppaliiton tuoreen Mitä Suomi lukee -listan mukaan Ulla-Lena Lundbergin kirja Jää oli joulukuussa myydyin kotimainen kaunokirjallinen teos Suomessa. Suosituimpien kirjojen joukossa on kaksi Mauri Kunnaksen kirjaa.

kulttuuri
Lundbergin kirja ja muita kirjoja kaupan pinossa.
Ulla-Lena Lundbergin Jää oli joulukuussa myydyin kotimainen kaunokirjallinen teos.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Kirjallisuuden Finlandia-palkinnon saaneen Jään _jälkeen toiseksi eniten on ostettu Sofi Oksasen romaania _Kun kyyhkyset katosivat. Kotimaisen kaunokirjallisuuden listalla kolmantena on Mauri Kunnaksen sarjakuvakirja Piitles.

Käännetyistä kaunokirjoista eniten suomalaiset ostivat J.K. Rowlingin Paikka vapaana -romaania. Suosittuja olivat myös J.R.R. Tolkienin_ Hobitti eli sinne ja takaisin_ sekä Camilla Läckbergin kirja Majakanvartija.

Joulukuussa 2012 myydyimpiä lasten- ja nuortenkirjoja olivat Sinikka ja Tiina Nopolan Risto Räppääjä ja nukkavieru Nelli, Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatu ja Patu pihalla sekä Mauri Kunnaksen Aarresaari.

Tietokirjoista suomalaisten mieleen olivat Esko Valtaojan Kaiken käsikirja sekä _Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin _Mad Manners. J_alkapallotähden elämästä kertova _Minä, Zlatan Ibrahimovic oli kolmanneksi myydyin tietokirja. Sen on kirjoittanut David Lagercranz.

Kirjakauppaliitto kokoaa Mitä Suomi lukee –listan kuukausittain tammikuuta lukuun ottamatta. Lista perustuu kirja- ja verkkokauppojen kirjamyyntitilastoihin.

Lue seuraavaksi