1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Längelmäki, Jämsä

Jämsä: Ei erityisjärjestelyä homeallergiselle koululaiselle

Länkipohjassa asuva poika on käynyt ensimmäistä luokkaa vanhempiensa maksaman koulunkäyntiohjaajan johdolla, sillä perheen mukaan poika ei sairautensa takia voi käydä Länkipohjan koulua.

Hometalon sairastuttama poika on perheen hankkimien allergialääkärilausuntojen mukaan yliherkkä paitsi homeelle myös erilaisille hajuille.

Monikemikaaliyliherkkyydestä kärsivä jämsäläispoika ei kuitenkaan Jämsän viranomaisten mielestä tarvitse koulunkäyntiinsä erityisjärjestelyjä sairautensa takia.

Koulunjohtajan tekemä päätös perustuu hallintoylilääkäri Heimo Lajusen lausuntoon siitä, että pojalla ei ole sairautta joka edellyttäisi erityisjärjestelyjä.

Perhe vaatii nyt kaupungilta selvitystä siitä, mihin lausunto perustuu, sillä Lajunen tai koululääkäri eivät ole tutkineet poikaa vaan perhe on käyttänyt häntä yksityisellä allergologian erikoislääkärillä.

Hallintoylilääkäri Heimo Lajunen harmittelee sitä, että asiasta on tehty julkinen taistelu. Lajusen mukaan lausunto on tehty kaikkien käytettävissä olleiden dokumenttien mukaan, ja myös perheelle on toimitettu tieto tästä.