1. yle.fi
  2. Uutiset

Paattisten onnettomuusristeys halutaan turvallisemmaksi

Tiistaina linja-auto törmäsi Levauksentien ja Laukolantien risteyksessä olevaan rakennukseen Turussa. Vaarallisessa risteyksessä on tapahtunut useita onnettomuuksia.

Kotimaan uutiset
Talon kulma johon bussi törmäsi
Pyry Sarkiola / Yle

Bussi ja henkilöauto kolaroivat tiistaina Paattistentiellä Levauksentien risteyksessä. Bussi ajautui yhteenajon voimasta päin rakennuksen seinää. Yhtä lukuun ottamatta kaikki risteyksen kolarissa loukkaantuneet on kotiutettu Turun yliopistollisesta keskussairaalasta.

Onnettomuudessa loukkaantui neljä henkilöä. Törmäys vaurioitti läheisen talon seinää. Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Turvaa varsinkin koululaisille

Paattistentiellä Levauksentien ja Laukolantien risteyksessä on ollut onnettomuuksia ennenkin. Tämä tapaus oli jo kahden vuoden sisään kolmas rysäys talon seinään. Tällä kerralla bussi teki taloon suurimmat vauriot ja tiilen murikoita lensi sisälle autotalliin. Noin 15 vuotta sitten samassa kohdassa sattui rekan ja henkilöauton törmätessä kuolonkolari.

Vuonna 1926 rakennetun talon perheineen omistava Salla Kause on osannut odottaa, milloin osuu seuraavan kerran.

Seinä johon bussi suistui Paattistien liikenneonnettomuudessa
Pyry Sarkiola / Yle

- Pitäisi olla vähintään paremmat katuvalot tai ennakkoilmoitus tulevasta stop-merkistä. Myös peilit tarvittaisiin, koska nyt pitää ajaa auton keula Paattistentielle, jotta näkee oikealle, Kause toivoo.

Kauste on tyytäinen, että törmäys osui heidän tiilitaloonsa eikä naapureiden puisiin taloihin.

- Vauriot seinässä eivät haittaa, jos tästä tiestä saadaan vihdoin turvallisempi. Tästä kävelee paljon koululaisia bussipysäkille.

Lue seuraavaksi