Susilähetystö teki hukkareissun Helsinkiin

Ministeri ja virkamiehet menivät EU-direktiivien taakse. Tuliaisiksi saatiin lähinnä lämmintä kättä, sanoi susilähetystöön osallistunut Säkylän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Esko Eela.

Kotimaa
Susi
Seppo Nykänen / YLE

Kolmen satakuntalaiskunnan johtajat luovuttivat tänään maa- ja metsätalousministerille kirjelmän susipolitiikan muuttamiseksi.

Huittisten, Köyliön ja Säkylän kaupungin- ja kunnanjohtajien sekä valtuuston puheenjohtajien allekirjoittamassa tekstissä vaaditaan oikeutta metsästää häiriötä aiheuttavia susia ilman nykyistä byrokratiaa.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskiselle osoitetussa kirjelmässä todetaan, että Suomen susipolitiikka on epäonnistunut EU:hun liittymisen jälkeen.

Säkylän valtuuston puheenjohtajan, teollisuusneuvos Esko Eelan mukaan lähetystö otettiin ystävällisesti vastaan, mutta tuliaisiksi saatiin vain lämmintä kättä.

- Ministeri Koskinen sanoi kyllä ymmärtävänsä huolemme, mutta mitään muutoksia nykyiseen susipolitiikkaan ja byrokratiaan ei luvattu. Ministeri ja virkamiehet menivät EU-direktiivien taakse. Suomi noudattaa niitä ja se siitä.

Eelan mukaan susilähetystön reissusta oli se hyöty, että käyntiä tunnuttiin arvostavan.

- Muuten se oli hukkareissu.

Kuntajohtajien huolen taustalla on se, että Ala-Satakunnan susikanta on kasvanut .