1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

K-kauppa: Maidon hinta voi nousta hyllyssä

30 prosentin korotus vähittäiskaupoille on niin huomattava, että se saattaa nostaa jonkin verran hintaa kaupan kassallakin, sanoo Ruokakeskon tuotelinjajohtaja.

Kotimaan uutiset
Ihmisiä ruokakaupan maitohyllyllä.
Yle

Maidon "saalistushinnoittelulle" on tulossa helmikuun alusta loppu. Ruokakeskon mukaan maidon 30 prosentin hinnankorotus vähittäiskaupoille näkynee jossain määrin myös hyllyhinnoittelussa.

Ruokakeskon tuotelinjajohtaja Harri Turusen mukaan perusmaitojen hinnat ovat hyvin vahvasti kauppa- ja aluekohtaisia. Se, mitä litra maksaa helmikuun alussa, on pitkälle kunkin kauppiaan harkinnassa.

Kuitenkin Turunen arvioi, että asiakas huomaa helmikuussa maitotölkissään kovemman hinnan.

- Yleisellä tasolla voin sanoa, että jos ostohinnat nousevat noin paljon, se näkyy myös myyntihinnassa, sanoo Turunen.

Tuotelinjajohtaja ei suoralta kädeltä tyrmää, etteikö hinta voisi paikallisesti nousta koko 30 prosenttia kaupan hintalapussakin.

Taustalla on Kilpailuviraston puuttuminen Valion alhaisiin hintoihin perusmaidoissa. Valio kertoi keskiviikkoiltana, että se nostaa helmikuun alusta maidon hintaa lähes kolmanneksen pakon sanelemana.

Tämän jälkeen myös Arla Ingmanin toimitusjohtaja Reijo Kiskola väläytti oman yhtiönsä mahdollisia samanaikaisia hinnankorotuksia, kun sen ei tarvitse enää painaa hintaansa Valion tasalle.

Lue seuraavaksi