1. yle.fi
  2. Uutiset

Nuorennusleikkaus nostaa Sanna Marinin valtuuston johtoon

Demarit kannattavat yksimielisesti Sanna Marinia Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Valinta on SDP:n mukaan yksi osoitus puolueen uudistumisesta Tampereella.

kunnanvaltuustot
Sanna Marin
Sanna Marin

Sanna Marinin valinta Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi ratkeaa lopullisesti runsaan viikon päästä, kun uusi valtuusto kokoontuu ensimmäistä kertaa.

Marin myöntää, että tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Hän on kiitollinen Tampereen demarien antamasta yksimielisestä tuesta. Marin odottaa innolla sekä ensimmäistä valtuustoa että oman tehtävänsä alkua.

Marinin valinta oli Tampereen demarien mukaan yksi osoitus siitä, että puolue on tehnyt nuorennusleikkauksen. Eri luottamuselimistä löytyy sekä kokemusta että nuorta verta.

"Valtuustolle työskentelyrauha"

Sanna Marinilla on selkeä ohjenuora kunnallisen päätöksenteon ylimmän toimielimen johtamiseen.

- Yritän jatkaa istuvan puheenjohtajan linjalla. Toivon, että kokoukset sujuvat hyvin. Annetaan valtuustolle työskentelyrauha. Puheenjohtajan yksi tärkeimmistä tehtävistä onkin varmistaa, että valtuuston työskentely sujuu ja valtuutetut pystyvät keskittymään politiikkaan.

Sekä tuleva valtuuston puheenjohtaja että pormestari ja apulaispormestarit edustavat Tampereella politiikan uutta sukupolvea.

Sanna Marin muistuttaa, että ajat ovat taloudellisesti tiukat. Siksi uuden johtoketjun tehtävänä on varmistaa, että tehdään politiikkaa, jonka myötä kaupungissa on hyvä elää jatkossakin.

- Tämä kokoonpano, joka todennäköisesti valitaan valtuuston kokouksessa 21. päivä, on sellainen porukka, joka pystyy luotsaamaan kaupunkia eteenpäin näinä vaikeina aikoina.

Valtuutetuille kuuluu päätösvalta

Marinille on selvää, että valtuusto on kaupungin ylin päättävä elin. Valtuutetuille kuuluu valta päättää asioista.

- Nyt varmasti tullaan keskittymään siihen, että valtuuston valtaa kasvatetaan ja vahvistetaan. Pitää myös katsoa, että valtuuston päätöksenteko ja tahto näkyvät eri elimissä ja päätöksissä ympäri kaupunkia.

Nyt varmasti tullaan keskittymään siihen, että valtuuston valtaa kasvatetaan ja vahvistetaan

Sanna Marin

Jos joitakin huolettaa se seikka, että Sanna Marin on vasta 27-vuotias ensimmäisen kauden valtuutettu, pyyhkii Marin moiset aatokset oitis pois epäilijöiden mielestä. Hän tietää, että pystyy tehtävän hoitamaan hyvin.

Marin lupaa omistautua puheenjohtajuudelle ja perehtyä siihen hyvin. Hän on myös tietoinen siitä, että pesti vie aikaa.

- Olen kuitenkin neljä vuotta ollut kunnallispolitiikassa Tampereella, muun muassa kaupunginhallituksessa ja varavaltuutettuna. En ainakaan usko, että tästä ylitsepääsemätöntä ongelmaa tulee.

Lue seuraavaksi