1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Ranskalaiset huipputanssijat esiintyvät kesällä Kuopiossa

Pariisin oopperan balettitanssijoiden saamista Kuopioon on tavoiteltu jo monta vuotta. Festivaalin taiteellisen johtaja Jorma Uotinen pitää ranskalaisryhmää yhtenä maailman parhaimmista tanssiryhmistä.

Kulttuuri
Tanssija.
Agathe Poupeney

Kuopio Tanssii ja Soi saa festivaaliesiintyjäksi ryhmän Pariisin oopperan baletin tanssijoita. Bruno Bouchén johtama Incidence Chorégraphique esiintyy viiden nyky- ja neoklassisen teoksen illassa.

Festivaalin taiteellisen johtajan, Jorma Uotisen mukaan Pariisin oopperan balettitanssijoiden vierailu on ollut pitkäaikainen haave.

- Ryhmän saaminen Kuopioon on ollut tavoitteenamme jo monta vuotta. Pidän sitä yhtenä maailman johtavista tanssiryhmistä. Heillä on laaja repertuaari, johon kuuluu myös uusia teoksia. Incidence Chorégraphique on ryhmä, josta ei puutu taitoa. Sitä ohjaavat taide ja taiteellisuus, sanoo festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen.

Pariisilaistanssijoiden lisäksi Kuopion kesässä vierailee myös hollantilainen, modernia tanssia esittävä Introdans. Ryhmältä nähdään muun muassa koreografi Sidi Larbi Cherkaouin teos In Memoriam.

Lisäksi Kuopiossa nähdään eteläafrikkalaista nykytanssia. Suomalaistanssijoista festivaaleilla edustavat muun muassa Petri Kekoni, Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö.

Kuopio tanssii ja soi järjestetään 13.-19. kesäkuuta.