Lahti hakee Ruotsista kehitysapua

Vajaan viikon mittaiselle ystävyysmatkalle lähtee moninkymmenpäinen valtuuskunta kaupungin korkeinta virka- ja luottamusmiesjohtoa.

Kotimaa
Nuori vaaleahiuksinen ja mustapipoinen nainen viimeistelee Jeesusta esittävää jääveistosta punatiilisen rakennuksen edessä.
Ruotsalainen taiteilija Tjaasa Gusfors viimeistelee Jeesusta esittelevää jääveistosta tammikuun lopulla Ruotsin Västeråsissa.Peter Arwidi / EPA

Lahden kaupunginjohto tekee ensi töikseen ulkomaanmatkan Ruotsiin tämän kuun lopulla.

Västeråsiin lähtee 30 hengen ryhmä, Lahden kaupunginhallituksen laajennetun iltakoulun jäseniä sekä lautakuntien puheenjohtajia ja kaupungin viranhaltijoita.

Matkan kustannukset ovat noin 40 000 euroa. Västerås on Lahden ystävyyyskaupunki ja matkaa perustellaan muun muassa opintoseikoilla ja yhteisen strategian pohjan hiomisella.

Lahden kaupunginhallitus päätti matkasta viime maanantaina, ja tarkasti pöytäkirjan heti, jolloin matka-asia voidaan panna välittömästi täytäntöön, mahdollisesta valituksesta huolimatta.

Matka-ajankohta on 27. -30. tätä kuuta.

Reissu on ehtinyt jo aiheuttaa polemiikkia, koska ainakin osa matkaan osallistuvista henkilöistä arvosteli vaalikampanjoissaan kaupungin rahankäyttöä.

Lahden työnsä päättänyt valtuusto teki viime töinään kaksipäiväisen seminaarimatkan Tallinnaan.