Jussi Nuorela palaa TPS:n valmentajaksi

Veikkausliigan pronssijoukkue TPS on nimennyt uudeksi kakkosvalmentajakseen Jussi Nuorelan. 38-vuotias Nuorela palaa takaisin TPS-leiriin muutaman kauden tauon jälkeen.

urheilu
Jussi Nuorela.
Jussi Nuorela.FC TPS

TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki saa avukseen Jussi Nuorelan. Nuorela aloittaa uudet tehtävänsä TPS:n liigajoukkueen parissa virallisesti helmikuun alussa. Hän toimii edustusjoukkueen lisäksi myös TPS:n junioreiden kanssa akatemiajoukkueen aamuharjoituksissa.

Pelaajauransa kauden 2008 päätteeksi lopettanut Nuorela on toiminut viimeksi FC Espoon päävalmentajana niin Ykkösen kuin Kakkosenkin tasolla.

- Jussilla on takanaan hieno pelaajaura ja hän on ammentanut kotimaasta ja ulkomailta hankittua kokemusta ja tietämystä sen jälkeen loogisesti valmentamisen parissa. Jussi oli pelatessaan vahva puolustuksen johtajatyyppi, ja meillä valmennuksen roolituksessa tulemme varmasti hyödyntämään hänen erityisosaamistaan esim. puolustamisen ja erikoistilanteiden osalta. Olemme iloisia, että tässä kohdassa palaset loksahtivat kohdalleen siten, että entinen kapteenimme palaa organisaatioon, sanoo FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Marco Casagrande.

Valkeakoskelta kotoisin oleva Nuorela pelasi Veikkausliigassa TPS:n riveissä kausina 2005-07 ja toimi näistä viimeiset kaksi kautta raitapaitojen kapteenina.

Nuorela ehti pelata urallaan Suomen lisäksi peräti kuuden eri maan sarjoissa. Tutuiksi tulivat kotoisen Veikkausliigan
lisäksi myös Hollanti, Ruotsi, Tanska, Saksa, Turkki ja Sveitsi. Nuorelalla on tilillään myös 20 A-maaottelua.