Pou kaipaa paijausta puhelimessa

Pou pitää syöttää, sen kanssa pitää leikkiä ja se pitää puhdistaa kakkaamisen jälkeen. Pou on virtuaalilemmikki, joka elää, kasvaa ja kehittyy nyt monen älypuhelimessa.

Virtuaalilemmikki Pou puhelimessa. Kuva: Sannimari Lehtilä / Yle

Virtuaalilemmikki Tamagotchit ilmaantuivat suomalaisten hoidettaviksi 90-luvun lopulla. Buumi meni melko nopeasti ohi, mutta nyt, 15 vuotta myöhemmin, suomalaiset hoivaavat taas virtuaalilemmikkejään. Suurin osa hoivaajista on lapsia.

Netissä on ladattavissa kymmeniä erilaisia virtuaalilemmikkejä. Juuri nyt yksi suosituimmista ja yleisimmistä lemmikeistä on kolmionmallinen Pou. Sen voi ladata kosketusnäyttöpuhelimeensa ilmaiseksi.

Saariston lasten suosikkilemmikki

Paraislaiset kolmasluokkalaiset vertailevat omia lemmikkejään päivittäin. Porukasta Poun ensimmäisenä puhelimeensa ladannut on päässyt paijaamisessa jo tasolle 45.

- Tasoilla edetään pelaamalla ja Pouta hoitamalla. Hoitamisella ja pelaamisella tienaa virtuaalirahaa, jolla voi ostaa lisää ruokaa ja tavaroita Poun hoitamiseen, kertoo kolmasluokkalainen poika.

No kyl se naurattaa, et nappaako sitä Poun vai kakan.

6-vuotias Poun hoitaja

Joululoman loppuminen ja koulun alkaminen pisti monen pienen Poun omistajan mietteliääksi. Lapset pohtivat yhdessä lomalla, että miten Pout saa pidettyä hyvissä voimissa ja ylipäätään hengissä tilanteessa, jolloin niitä ei voikaan koko ajan hoitaa.

- Jos Pouta ei ruoki tai sitä ei laita nukkumaan, niin se alkaa täristä ja sen silmäpussit kasvavat isoiksi, tietää vasta 6-vuotias paraislainen Poun paijaaja. Pieni etusormi löytää kännykän ruudulta saippuan, jolla Pou hierotaan kakkaamisen jälkeen puhtaaksi. Palkaksi saa muutaman kilahtavan kolikon verran rahaa.

Tyttö sanoo nauttivansa erityisesti Poun pelien pelaamisesta. Hauskin niistä on peliin viime päivityksen mukana tullut piiloleikki, jossa pelaaja koittaa löytää Poun sen kakan sijaan. Kakkajuttu vähän naurattaa.

- No kyl se naurattaa, et nappaako sitä Poun vai kakan, tyttö hymyilee.