1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vitamiinit ja hivenaineet

Mesoterapia vie murheen merkit

Neula nakuttaa naamaan pieniä reikiä ja iho imee tuhansia tippoja tehoainetta. Rypyt silottuvat ja juonteet katoavat kun hoitona on mesoterapia. Yli 60 vuotta sitten kehitetty hoitomenetelmä on yksi tämän päivän kuumimmista trendeistä.

Vitamiinit ja hivenaineet
Mesoterapiassa käytettävä laite, jonka avulla ohuella neulalla viedään ihoon vitamiineja, hivenaineita ja peptiinejä sisältävää ainetta.
Mesoterapiassa käytettävä laite, jonka avulla ohuella neulalla viedään ihoon vitamiineja, hivenaineita ja peptiinejä sisältävää ainetta.Satu Solajoki / Yle

Anti-age mesoterapia ei ole uusi keksintö, mutta kehittyneen tekniikan avulla se on viety uusiin ulottuvuuksiin. Hoitoa varten on suunniteltu oma laite, jolla neulataan ihoa. Ratkaisevaa operaatiossa on se, mitä laitetaan ja mihin.

- Mesoterapiassa viedään ohuella neulalla aine ihoon. Tämä tehoaine sisältää paljon muun muassa vitamiineja ja hivenaineita, kertoo SKY kosmetologi Mari-Anne Rauma-Iivari.

Hellävarainen injektiohoito stimuloi ihon omaa toimintaa viemällä sinne sen tarvitsemaa rakennusainetta.

- Ikääntyessä ihon vitamiini- ja hivenainetaso vähenee kasvojen alueella. Aine lisää elastiini- ja kollageenituotantoa.

Kun nainen tulee tiettyyn ikään

Mesoterapiassa ei ole kyse pelkästään kauneudenhoidosta, vaan myös mielen ja psyykeen hyvinvoinnista. Vaikka toimenpiteelle ei ole ikärajaa, tyypillisin mesoterapiaan hakeutuva asiakas on 40-80-vuotias nainen.

- On tietty ikä, milloin naiset hoitavat itseään eniten. Minulla käy hyvin iäkkäitäkin asiakkaita, jopa yli 90-vuotiaita, summaa Rauma-Iivari.

Parhaiden tulosten saamiseksi hoito on jatkuvaa.

Tämä perustuu pieneen neulaan, joka käy ihossa.

Mari-Anne Rauma-Iivari

- Täällä käydään kolmesta neljään kertaan vähintään kolmen viikon välein. Jatkohoito tapahtuu sitten kerran kahdessa kuukaudessa. Se toimii.

Ei tarvetta veitsen alle

Kauppojen hyllyt notkuvat toinen toistaan houkuttelevampia anti-age rasvaputeleita ja kosmetologeilla on niksi jos toinenkin ryppyjen varalle. Rauma-Iivari puhuu kuitenkin mesoterapian puolesta.

- Tässä saadaan valtava määrä, yli 50 aktiiviainetta vietyä ihoon. Se ei onnistu millään muulla tavalla. Tämä perustuu pieneen neulaan joka käy ihossa. Se aktivoi, mutta aktiiviaineet ovat kaiken a ja o.

Naiset ovat hyvin tietoisia kauneudenhoitotuotteista ja -tavoista. Tarjonta on kehittynyt huimasti viime vuosikymmenien saatossa, mikä antaa Rauma-Iivarin mukaan positiivisen mahdollisuuden.

- Enää ei kenenkään tarvitse mennä kauneusleikkauksiin jos käy hoidoissa. Niillä saa pienen liftingin aikaiseksi. Se on suuri muutos. On ihanaa olla nainen tänä päivänä!

Lue seuraavaksi