Savonian kampushanke ei toteudu ainakaan tänä vuonna

Asiaa viivyttää valtuuston päätöksestä tehty valitus. Technopoliksen lisäksi myös Opistotien vaihtoehtoa selvitellään yhä.

Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Savonia-ammattikorkeakoulun kampushanke Kuopion Microkadulle ei toteudu ainakaan tänä vuonna. Kuopion hallinto-oikeus ei ole vielä ratkaissut kampushankkeen ensimmäisen vaiheen valtuustopäätöksestä tehtyä valitusta.

Savonian saamien tietojen mukaan ratkaisu vie vielä ainakin viikkoja. Rehtori Veli-Matti Tolpin mukaan tämä merkitsee sitä, ettei Microkadun tiloihin siirtyminen ensi vuodenvaihteessa ole realistinen vaihtoehto. Aikataulua tästä eteenpäin Tolppi ei arvioi.

- Päätavoitteemme on yhä saada Microkadun ensimmäisen vaiheen kampusratkaisu suunnitelmien mukaan valmiiksi. Tämän lisäksi olemme kuitenkin selvitelleet tarkemmin myös Opistotien vaihtoehtoa, Tolppi sanoo.

Savonia-ammattikorkeakoulu teettää vielä tilaratkaisuistaan selvityksen ulkopuolisella konsultilla. Selvityksen aikataulu ei ole tarkentunut.

- Esimerkiksi muotoilun opetuksen tilakysymys on auki valituksen takia. Sitäkin voi pohtia, kuinka kauan Technopolis on valmis olemaan toimintavalmiudessa meitä varten. Emme voi kuitenkaan toimia, ennen kuin ratkaisu on saatu, rehtori Tolppi harmittelee.

Varkaudessa ammattikorkeakoulu selvittää tilaratkaisuja yhdessä Savon koulutuskuntayhtymän ja kaupungin kanssa.