1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Poriin suunnitellaan taas uutta katutaideteosta

Poriin halutaan jälleen lisää maailmalla tunnettujen taiteilijoiden katutaideteoksia. Taidemuseo neuvottelee näyttelyn museossa avaavan Felice Varinin kanssa uuden teoksen toteuttamisesta kaupunkikeskustaan.

kulttuuri
Liikekulma
Suunnitelma Porin Liikekulmaan maalattavasta katutaideteoksestaPorin taidemuseo

Poriin halutaan uusia merkittäviä katutaideteoksia.

Viime vuonna torin laidan kerrostaloon maalattu taideteos on herättänyt myönteistä huomiota. Nyt taidemuseo neuvottelee tunnetun sveitsiläis-ranskalaisen katutaiteilijan Felice Varinin kanssa uuden teoksen toteuttamisesta.

Kaupunki pyrkii löytämään teokselle sopivan tilan, mutta kymmeniätuhansia maksavan teoksen rahoittamiseen tarvitaan yksityisen sektorin tukea.

Näyttelyamanuenssi Pia Hovi-Assad kertoo, että taiteilijan teokset vaativat runsaasti tilaa.

- Varinin teokset ovat kaupunkitilaan ja rakennuksiin sijoittuvia töitä. Keskustelut ovat vielä alkuvaiheessa, mutta Varinin teokset sopivat nimenomaan ydinkeskustaan. Hänen teoksensa ovat abstraktis-geometrisiä. Ne näkyvät yhdestä näkökulmasta kokonaisuutena ja muista näkökulmista vain osina, fraqmentteina, Hovi-Assad sanoo.

Varinin taidenäyttely avataan Porin taidemuseossa helmikuussa. Hovi-Assadin mukaan Varinin teokset ovat herättäneet eri puolilla maailmaa myönteistä huomiota.

Lue seuraavaksi