Juice palaa näyttämölle Imatralla

Nuorta Juice Leskistä esittävä Aki Honkatukia sai helposti palautettua mieleensä Juicen biisit. Teatteri Imatran suosittu rock-kupletti Ollaan ihmisiksi valtaa näyttämön alkuvuoden ajaksi.

kulttuuri
Ollaan ihmisiksi Rock-kupletti Juice Leskisestä -näytelmässä pappina on Kari Kinnari ja vanhana Juicena Marko Kurikka.Saku Santeri Heinonen

Vaikka Ollaan ihmisiksi -näytelmä oli näyttämöllä viimeksi puolitoista vuotta sitten, ei nuorta Juice Leskistä näyttelevän Aki Honkatukian tarvitse kauan miettiä näytelmän avausrepliikkiä.

- Siellähän minä istuin, vinnillä olin.

Syksyllä 2011 Teatteri Imatra esitti täysille katsomoille Juice Leskisestä kertovaa rock-kuplettia Ollaan Ihmisiksi. Näytelmä saa uusintaensi-iltansa tänään 11.1. klo 19 Teatteri Imatrassa. Näytelmää esitetään 2. helmikuuta saakka.

Vanhan näytelmän uudelleen kaivaminen mielen syövereistä on Aki Honkatukiallekin aina ainutlaatuinen prosessi.

- Riippuu siitä minkälaisen rattaan päähänsä jättää. Jos tietää, että näytelmää vielä joskus esitetään, niin se helpottaa paljon. Mutta jos on näytelmä, mistä tietää, että se ei enää ikinä palaudu näyttämölle, niin viikon päästä on enää turha kysellä mitään repliikkejä.

Valmistautuminen uusintaensi-iltaan on Aki Honkatukialla kulunut biisin sanoja muistellessa. Iäkkäämpää Juicea _Ollaan ihmisiksi _-näytelmässä esittää Marko Kurikka.

- Markollahan on repliikkejä paljon enemmän kuin minulla. Itselläni taas taitaa olla lauluja enemmän kuin Markolla, kertoo Honkatukia.

Biisien muistelua helpottaa myös se, että näyttelijät ovat kiertäneet bändin kansssa esittämässä Juicen biisejä ympäri Etelä-Karjalaa.

Omaksi suosikeikseen Juicen biiseistä Aki Honkatukia nimeää pitkän pohtimisen jälkeen teoksen Luonas kai olla saan.