1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Hiekkamyrsky ja sykloni nostivat Australian taivaalle upean näyn

Australian länsirannikolla valokuvaajat ovat ikuistaneet näyn, jossa sykloniin liittynyt hiekkamyrsky sai aikaan "taivaaseen saakka ulottuvan kuohuvan oluttuopin".

Kuvia Australian hiekkamyrskystä Daily Telegraph -lehden sivuilla. Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Australian rutikuivassa länsiosassa on riehunut hiekkamyrsky. Samaan aikaan rannikkoa lähestyy voimakas sykloni Narelle.

Silminnäkijät pääsivät ihailemaan komeaa näytöstä läntisellä taivaalla, kun hiekkamyrsky oli pyyhkäissyt Onslow'n kaupungin yli.

Kun myrsky siirtyi meren ylle, hiekkapölyn täyttämä pilvirintama muuttui auringon valossa punaiseksi. Samalla yläpuoliset pilvet kieppuivat hiekkapölyn yllä muodostaen ikään kuin oluttuopin vaahtokukan.

Hiekkamyrsky ei suoranaisesti ollut syklonin aikaansaannosta. Myrsky kuitenkin oli osa sykloniin liittyvää pilvinauhaa, kertoo Austalian Ilmatieteen laitoksen tiedottava John Relf DailyTelegraph -lehdessä.

3-luokan sykloni Narelle on nyt noin 500 kilometrin päässä Australian länsirannikosta. Myrskyn ei odoteta iskevän suoraan rannikolle. Sen sateiden odotetaan kuitenkin tuovan helpotusta seudun kuivuuteen.