1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lumenveiston Suomen mestaruudesta kisataan Kemissä

Parin vuorokauden veistourakka alkoi perjantaina puolilta päivin ja valmiita yleisön ja tuomarien ihasteltavaksi töiden pitäisi olla sunnuntaina.

Kuva: Yle / Risto Koskinen

Kemissä pidetään viikonloppuna Lumenveiston Suomen mestaruuskilpailut. Kaupungin ydinkeskustassa on nähtävillä näyttävä kattaus lumitaidetta, kun 13 joukkuetta kilpailee Suomen parhaan lumenveistäjän tittelistä.

Lumenveistossa kilpaillaan kolmessa sarjassa - soolo-, taide- ja toimintasarjassa. Tänä vuonna kilpailun teemana on pelit. Veistokset sijoittuvat kävelykadulle ja Täikönaukiolle.

Kilpailun johtaja Seppo Lankinen kertoo, että kilpailu on alkanut hyvin. Lankisen mukaan mukana on muun muassa useita aikaisempien vuosien SM-voittajia sekä Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun opiskelijoita.

- Viime vuoden SM-kisoihin verrattuna mukana on puolet enemmän joukkueita, vaikka kaksi joukkuetta joutuikin perumaan tulonsa sairaustapausten vuoksi, Lankinen sanoo.

Kilpailijat aloittivat työnsä perjantaina puoliltapäivin ja veistokset ovat valmiina tuomariston ja yleisön arvioitaviksi sunnuntaina viimeistään kello 12. Sekä yleisön suosikkiveistos että kilpailusarjojen voittajatyöt julistetaan Täikönaukion lavalla sunnuntaina kello 13.

Lankinen kertoo, että yleisön vastausten kesken arvotaan kausilippu kahdelle Kemin Lumilinnaan ja voittajoukkue pääsee risteilylle matkailujäänmurtaja Sampolle.

Lumenveiston SM-kilpailu on Suomen Ladun omistama, vuosittain eri paikkakunnilla toteutettava kilpailu. Kemissä järjestelyistä vastaa Kemin Matkailu Oy.

Jääveiston SM-kisat Kemiin?

Lankinen paljastaa, että suunnitelmissa on myös jääveiston SM-kisojen järjestäminen Kemissä. Lankisen mukaan on hyvin todennäköistä, että jäänveiston SM-kisat järjestetään kaupungissa ensi vuonna.