Hääbuumi jatkuu pysyvänä

Viikonlopun häämessuilla Helsingin Wanhassa Satamassa taantuma ei näy, eikä huominen huoleta. Häihin satsataan edelleen paljon.

ilmiöt
Susanna Hannén-Isoaho esittelee morsiuspukuja
Laura Mäkiniemi / Yle

Morsiuspukuliikkeessä asioidaan kuten temppeleissä, kengät jätetään eteiseen.

- Pukujen helmoja on pakko säästää, tänne ei voi päästää kuraa, kertoo lahtelaisen morsiuspukuliike Josefiinan yrittäjä Susanna Hannén-Isoaho. Hän pakkaa pukuja ja muuta häärekvisiittaa valmiiksi Helsinkiin lähtöä varten.

Morsiuspukuliikkeissä kautta maan Helsingin häämessut aloittavat muutaman viikon mittaisen vuoden vilkkaimman sesongin.

- Messujen jälkeen ovi tosiaan käy tiuhaan ja asiakkaita tulee Lahden ulkopuoleltakin, kertoo Hannén-Isoaho.

Kultaiset pitsi- ja hopeapuvut ovat uusinta uutta ja ehtivät Lahteen pikana ennen messuja. Josefiinan pukuja on messuilla sekä näytöksissä, että osastolla.

Puvuissa on helmiä, kristalleja, brodeerauksia ja tylliä. Jo materiaalit tekevät puvuista arvokkaita. Isot häät pitävät pintansa, eikä morsiuspukujen hintaa katsota kokonaisuudessa. Taantuma ei ole pannut hankkimaan halvempia pukuja.

Hääpäivä on niin ainutlaatuinen, että siihen satsataan kaikin tavoin.

- Hääpäivä on niin ainutlaatuinen, että siihen satsataan kaikin tavoin. Puku, juhlapaikka ja kaikki halutaan juuri niin kun on haaveiltu, vakuuttaa morsiuspukujen myyjä.

Isot häät pitävät siis pintansa, hääbuumi on edelleen, se vain jatkuu vuodesta toiseen. Ensi kesän morsian näyttää satujen prinsessalta.

- Tylliä on paljon, ja niin sanottuja tuhkimopukuja, kuvaa Hannén-Isoaho.

Yleilliset materiaalit, silkki ja pitsi, jatkavat voittokulkuaan. Häämessuilla morsian on keskipiste, kuten häissäkin, mutta nykyaikainen sulhanen ei jää varjoon.

- Sulhasetkin ovat trenditietoisia ja kiinnostuneita siitä, miten pukeutuvat, päättää lahtelainen morsiuspukuliikkeen yrittäjä.