Golden Globet jakoon uuden juontajaparin johdolla

Tina Fey ja Amy Poehler perivät pestin brittikoomikko Ricky Gervaisilta, joka on juontanut gaalan viimeiset kolme vuotta.

Ulkomaat

Suositusta Saturday Night Live -ohjelmasta tunnetuksi tulleet Tina Fey ja Amy Poehler juontavat tänään sunnuntaina Golden Globe -gaalan Beverly Hillsissä.

Parhaan draamaelokuvan palkinnosta kamppailevat Iranin panttivankikriisistä kertova Argo, lännenelokuva Django Unchained, Ang Leen ohjaama 3D-elokuva Piin elämä, historialllinen draamaelokuva Lincoln ja toimintaelokuva Zero Dark Thirty.

Parhaan komedian tai musikaalin tittelistä kisaavat The Best Exotic Marigold Hotel, Les Misérables, Moonrise Kingdom, Rakkaudesta, unelmista ja kaloista sekä Unelmien pelikirja.

Parhaaksi ulkomaiseksi elokuvaksi ehdolla ovat itävaltalainen Rakkaus, tanskalainen A Royal Affair, ranskalainen Koskemattomat, Norjan, Britannian ja Tanskan yhteistuotanto Kon-Tiki ja ranskalainen Luihin ja ytimiin.

Golden Globe eli Kultainen maapallo -palkintoja on jaettu vuodesta 1944 alkaen, ja ne myöntää Hollywood Foreign Press Association (HFPA). Järjestöön kuuluu noin 90 Hollywoodissa asuvaa ulkomaalaista elokuvatoimittajaa. Golden Globe -palkintojen uskotaan usein antavan viitteitä menestyksestä myös Oscar-kisassa.