1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. E.ON Energy

Tykkylumi vaivaa etenkin Ylä-Kainuuta

Jäätävät vesisateet ja lumi ovat kasvattaneet puiden ja sähköjohtojen lumikuormaa viime päivinä selvästi. Toistaiseksi pahoilta ongelmilta sähkönjakelussa on vältytty.

E.ON Energy
Mies pudottaa lunta sähköjohdolta
Sähköjohdoilta kopisteltiin lunta Kainuussa myös vuosi sitten.E.ON

Energiayhtiö E.ONin mukaan pahin tilanne on tällä hetkellä Ylä-Kainuussa. Yhtiö on tilannut viikonlopuksi kaksi helikopteria tykkylumen vaivaamien johtolähtöjen etsintään.

Tavoitteena on etsiä tykkylumisia johtoja kahdella helikopterilla sekä lauantaina että sunnuntaina. Viikonlopuksi on luvassa pakkasta, joten lentosään pitäisi olla hyvä, ennakoidaan yhtiöstä. Pimeys rajoittaa kuitenkin helikopterin lentoajan vain muutamaan tuntiin vuorokaudessa.

Sähköjohdoille kertynyttä lunta ja johtokatujen päälle kallistuneita puita on poistettu koko viime ja tämän viikon ajan, kerrotaan E.ONista. Puhdistustöissä on ollut kymmenkunta partiota. Tähän mennessä on saatu puhdistettua noin 50 kilometriä johtoja Pohjois- ja Itä-Kainuussa.

Työtä jatketaan edelleen, mikä voi aiheuttaa muutamien minuuttien sähkökatkoja. Yhtiön mukaan viankorjausvalmiutta ja varallaoloa on lisätty Ylä-Kainuussa.

Hengenvaaran vuoksi lunta ei saa poistaa omatoimisesti, muistutetaan E.ONista. Sähköjohdoille kallistuneista puista ja alhaalla olevista johdoista voi ilmoittaa E.ONin maksuttomaan vikailmoitusnumeroon 0800 9 2500.

Lue seuraavaksi