Tabletit tuskin syrjäyttävät tietokoneita ja älypuhelimia

Joulun alla ehdottomaksi hittituotteeksi noussut tablet-tietokone on kasvattanut suosiotaan hurjasti, mutta mikä tekee tableteista niin suositun?

taulutietokoneet
Ville Laakso painottaa ettei tablet-tietokone korvaa tavallista tietokonetta
Ville Laakso uskoo ettei tablet-tietokone tulee korvaamaan tavallista tietokonettaLinda Härkönen / Yle

Tablet-koneita rummutetaan mediassa helppokäyttöisyydellään, mutta tietokoneiden selättäjäksi niistä ei vielä ole. Yksi syy tähän on se, että monet hoitavat edelleen päivittäiset askareensa mieluummin tietokoneilla. Näin uskoo Expertin myyjä Ville Laakso.

- Vekkopankkiasiat, kirjoitustyö ja tekstinkäsittely hoidetaan edelleen mieluummin tietokoneilla. Tableteilla näiden hoitaminen saatetaan kokea vaikeaksi.

Tavallisten tietokoneiden suosio jäi silti myynnissä joulun alla tablet-tietokoneiden varjoon. Esimerkiksi Mikkelin Expertillä tabletteja myytiin enemmän kuin pöytätietokoneita.

- Kyllä nämä vietiin ihan käsistä jouluna. Tabletit olivat ehdottomasti tämän joulun hittituote.

Älypuhelin vai tablet?

Tablettien suosio on lisääntynyt erityisesti niiden helpon kannettavuuden vuoksi. Älypuhelimen ja tablet-tietokoneen välisessä kamppailussa Laakso on kuitenkin sitä mieltä, että älypuhelin vetää pidemmän korren.

- Löytyyhän niistä paljon yhteneväisyyksiä, mutta älypuhelimella on enemmän käyttöä. Esimerkiksi yhteydenpidon vuoksi älypuhelimet ovat edelleen suositumpia, Laakso arvelee.

Myös nuoriso valitsisi tabletin sijaan älypuhelimen. Mikkeliläisen Jonne Laasosen mielestä puhelimesta löytyy enemmän ominaisuuksia kuin tabletista. Jonkin verran tablettia käyttänyt Laasonen uskoo tabletin olevan oikein kätevä laite, mutta itse ei sellaista hankkisi. Puhelin kulkee hyvin taskussa.

- Puhelimella pystyy tekemään kaikki tarvittavat asiat ja se kulkee helpommin mukana.