1. yle.fi
  2. Uutiset

Pakko tanssia -kilpailu lupaa keskittyä positiivisuuteen

TV2:lla etsitään kevään ajan Suomen parasta tanssiesitystä. Kilpailussa tankotanssi ja tanhu ovat samalla viivalla, ja osallistua voivat niin amatöörit kuin ammattilaisetkin.

viihde
Satu Tuomisto
Mari Siltanen / Yle

Viime vuosina yhä suositummaksi nousseet television tanssiohjelmat saavat joukkoonsa uuden tuttavuuden. TV2:lla maaliskuussa starttaavan Pakko tanssia -kilpailun ensimmäistä jaksoa kuvattiin perjantaina Tampereella.

"Positiivisuuteen keskittyvään" tanssiohjelmaan voi ilmoittautua kisaamaan kuka vain.

Ensimmäisenä kuvauspäivänä Tampereen yliopiston teatterimontulla nähtiin niin heiluvia flamencohelmoja kuin kulmikkaita katutanssiliikkeitäkin.

- Ohjelma antaa yleisölle mahdollisuuden nähdä uusia tanssityylejä, sillä esiintyjien kirjo on laaja. Hakija voi olla ammattilainen tai amatööri, ja hän voi edustaa mitä tanssigenreä tahansa. Täällä voi nähdä kaikkea tankotanssista balettiin tai vaikka kansantanssiin. Kilpailijat saavat pitää oman lajinsa läpi koko kisan, ohjelmaa Jani Toivolan kanssa juontava Satu Tuomisto kuvailee.

Tanssi on aina IN

Pakko tanssia -ohjelma on kilpailuohjelma, mutta hengen luvataan olevan positiivinen, aito ja vilpitön.

- Kevään mittaan kuullaan upeita ja koskettavia tarinoita. Uskon, että vilpittömyys tulee ohjelmassa esiin. Haluamme auttaa ja kannustaa, emme missään nimessä lannistaa. Koitamme löytää esityksistä positiivisia puolia myös niiden tanssijoiden kohdalla, jotka eivät pääse jatkoon, Satu Tuomisto sanoo.

Uskon, että vilpittömyys tulee ohjelmassa esiin.

Satu Tuomisto, Pakko tanssia -juontaja

Juontajana Tuomisto uskoo ohjelman menestykseen, koska hänen mukaansa paitsi positiivisuus, myös tanssi on aina in.

- Tämäkin kilpailu tulee osaltaan osoittamaan sen, että olet mistä ja millainen tahansa, voit aina tanssia. Tanssiminen sopii kaikille, ja mielestäni kaikkien kannattaisi sitä myös jossain vaiheessa elämäänsä kokeilla.

Rehellistä mutta kannustavaa palautetta

Pakko tanssia -ohjelmassa tuomarinpöydän takana istuu tanssijakolmikko Sami Saikkonen, Saana Akiola ja Dennis Nylund.

Jos esitys on ei-niin-hyvä, se saa ei-niin-hyvää palautetta.

Dennis Nylund, "Ätä", Pakko tanssia -tuomari

Taiteilijanimellä Ätä tunnettu katutanssiammattilainen Dennis Nylund suunnittelee olevansa rehellinen tuomari.

- Jos esitys on ei-niin-hyvä, se saa ei-niin-hyvää palautetta. Pyrin kuitenkin olemaan kannustava. Kritiikissä pitää aina olla joku juju, joka antaa eväitä eteenpäin.

Mikä tanssissa kiehtoo Ätää itseään?

- Tanssiessa tuntuu vapaalta. Siinä oikea tilanne, oikea läsnäolo, oikea fiilis ja oikea musiikki yhdistyvät. Ja on siinä vähän magiaakin joukossa.

Lava ei ole pyhä

Vapaan tunnelman nimeen vannoo myös Ätän tuomarikollega, kilpatanssija Saana Akiola.

- Tanssiessa tulee kokonaisvaltaisen hyvä fiilis, joka irrottaa arjen mietteistä ja murheista. Tanssi tuottaa suunnatonta hyvää mieltä ja iloa, Akiola kuvailee.

Hyvän mielen kääntöpuolena Akiola kertoo jännittävänsä tuomarinpestin ikävää puolta.

Tanssi tuottaa suunnatonta hyvää mieltä ja iloa.

Saana Aikiola, Pakko tanssia -tuomari

- On varmaan inhottavaa sanoa jollekulle, että et pääse jatkoon.

Kun tuomaristo sitten evää jonkun jatkoon pääsyn, saattaa tanssilattialla yhtäkkiä olla enemmänkin väkeä. Juontajakaksikolla on lupa hypätä tanssilattialle kertomaan oma mielipiteensä päätöksestä.

Pakko tanssia -lava ei muutenkaan ole pyhä, ja niinpä itse tuomaritkin vihjaavat voivansa pistää kevään aikana jalalla koreasti kaikkien nähden.

Lue seuraavaksi