Nastalenkkareista tuli talven hittituote

Talviurheilukausi on parhaimmillaan. Pimeys ja kylmyys täyttävät uimahallit ja sisäliikuntapaikat. Samaan aikaan hiihtoladut ovat loistokunnossa joulukuussa sataneen lumen myötä.

Kotimaa

Talviliikuntavälineiden kauppa käy perinteisesti kuumana vuodenvaihteen jälkeen. Joulun ja uudenvuoden juhlakauden jälkeen moni aloittaa reippailun tähtäimenään sutjakka kesäkunto. Talvisen liikuntakärpäsen puraisemille on tarjolla entistä suurempi lajivalikoima.

- Olemme vuodesta 2006 asti myyneet nastakenkiä, aluksi muutamaa mallia juoksuun ja kävelyyn, mutta sittemmin valikoima on laajentunut. Koko ajan myynti on lisääntynyt ja voidaan sanoa, että nastakengistä on tullut yksi urheiluvälinekaupan hittituotteista. Tämä on neljäs vuosi peräkkäin, kun nastakengät loppuvat sekä meiltä että maahantuojalta, sanoo osastovastaava Kim Bergdahl MySports -urheiluliikkeestä Vaasasta.

Kesä- ja talvilajien välinen raja on hämärtynyt

Aikaisemmin monet harrastivat kesäisin juoksemista ja vaihtoivat talven tullen hiihtämiseen, mutta enää rajat eivät ole niin selvät. Syy on välineiden kehittyminen.

- Esimerkiksi urheiluvaatteet ovat kehittyneet niin hyviksi, että juoksemista voi harrastaa kelillä kuin kelillä.

- Oikeastaan on kaksi syytä, miksi kannattaa ostaa nastakengät, toinen on tietenkin se, että pysyy paremmin pystyssä. Toinen on se, että lihakset pysyvät paremassa kunnossa, kun ei tarvitse jännittää vartaloa epäluonnollisiin asentoihin. Etenkin pohjelihakset kiittävät, Bergdahl jatkaa.

- Alkuaikoina ongelmana oli nastojen irtoaminen, mutta ainakaan pariin vuoteen en ole kuullut sellaisesta. Pitokin on vaan parantunut. Kysynnän ja tarjonnan laki vaikuttaa tässäkin. Valmistajat ovat kiinnostuneet kehittämään tuotteita, koska menekkiä on, Bergdahl päättää.