Veli: Chavez ei ole koomassa ja hoito tepsii

Hugo Chavezin veli vakuuttaa Venezuelan presidentin olevan vähitellen kuntoutumassa.

Ulkomaat
Mies kantaa lippua, jossa on Hugo Chavezin kuva.
Venezuelan presidentin Hugo Chavezin kannattajat kokoontuivat maan pääkaupungin keskustassa 10. tammikuuta.David Fernandez / EPA

Venezuelan presidentti Hugo Chavez ei ole koomassa ja hänelle annettu hoito tepsii. Näin sanoo Chavezia tervehtimässä käynyt veljensä Adan Chavez, joka toimii Venezuelan Barinasin osavaltion kuvernöörinä.

Hugo Chavez reagoi hänelle annettuun hoitoon ja kuntoutuminen etenee päivä päivältä, veli kertoi antamassaan tiedotteessa.

Presidentin kunnosta ei juuri ole annettu tietoja julkisuuteen. Venezuelassa on liikkunut huhuja, joiden mukaan maan johtaja on vaipunut koomaan ja hänen perheensä harkitsisi elintoimintoja ylläpitävien laitteiden sulkemista. Adan Chavez tyrmäsi nämä huhut.

Venezuelan presidentti on sairaalahoidossa Kuubassa. Hänelle tehtiin joulun alla jo neljäs syöpäleikkaus, minkä jälkeen hän on saanut vakavia hengitusongelmia. Chavezin olisi pitänyt vannoa virkavalansa uudelle presidenttikaudelleen torstaina, mutta sairauden takia hän ei kyennyt tähän.

Venezuelan oppositio harkitsee valitusta

Chavezia vastustava Venezuelan oppositio on laatimassa valitusta maan korkeimman oikeuden päätöksestä, joka sallii virkavalan vannomisen lykkäämisen epämääräiseksi ajaksi.

Valitus tehtäisiin Costa Ricassa toimivalle yhteis-amerikkalaiselle ihmisoikeustuomioistuimelle.

Lähteet: AP, AFP