1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lumenveisto

Pohjoiskarjalaiset menestyivät lumenveiston SM-kisoissa

Pohjois-Karjalaan saatiin menestystä viikonvaihteessa Kemissä pidetyissä lumenveiston Suomen mestaruuskilpailuissa. Soolosarjassa ja taidesarjassa tuli hopeaa. Kultaa ja hopeaa saivat toimintasarjaan osallistuneet Ilomantsin joukkueet.

Team Puun Sielu tuli toiseksi teoksella Isokenkästen peli (osakuva alla olevasta suuremmasta kuvasta). Kuva: Mauri Kekkonen

Pohjois-Karjalan lumenveistäjät saavuttivat hyviä sijoituksia Kemin kävelykeskustassa viikonvaihteessa pidetyssä Suomen mestaruuskilpailussa. Kilpailussa oli kolme sarjaa ja kisaan osallistui 13 joukkuetta ja noin 30 lumenveistäjää. Teemana oli pelit.

Soolosarjan voitto meni naapurimaakuntaan Joroisiin Riitta Matikaisen veistokselle Pallotellen. Hopeaa tuli Alpo Siiralle Nurmekseen, jonka teos kantaa nimeä Lalli Kanadan kaataja.

Tuomaristo kuvaili teosta joka pojan unelmalaukaukseksi.

Taidesarjan voittajaksi kruunattiin Team Iceman Kouvolasta teoksellaIhan hanurista. Hopeaa tuli Pohjois-Karjalaan Team Puun Sielulle Tohmajärveltä. Heidän teoksensa on nimeltäänIsokenkästen peli. Joukkueen kapteeni Mauri Kekkonen kehuu niin työtä kuin tiimiäkin:

Joukkueen tiimityöskentely oli huippuluokkaa

Mauri Kekkonen

- Joukkueen tiimityöskentely oli huippuluokkaa ja siksi toteutui suuritöinen teos erittäin hyvää viimeisteltyä pintaa myöten valmiiksi asti erittäin lyhyessä ajassa.

Maakuntaan tuli menestystä myös toimintasarjassa. Ilomantsilaiset joukkueet saivat peräti kultaa ja hopeaa. Toimintasarjan veistosten tavoitteena oli houkutella katsoja leikkiin veistoksessa.

Koekäytössä ja taiteelliseksi parhaaksi valittiin toimintasarjassa Ilomantsin Maukkulasta kilpailuun saapuneen Team Harakan työ Äkänen lasku. Toiselle sijalle ylsi niin ikään ilomantsilainen joukkue Ilottaret ja Ilo teoksella Kukkulan kuningas.

Lumenveiston SM-kilpailu on Suomen Ladun omistama, vuosittain eri paikkakunnilla toteutettava kilpailu. Kemissä järjestelyistä vastaa Kemin Matkailu Oy.