Metsähallitus hakee taas lammaspaimenia

Viime vuonna lammaspaimenen pesti Kuhmoisten Isojärven kansallispuistossa kiinnosti niin paljon, että Metsähallitus joutui arpomaan paimenpaikat. Nyt jaossa on 14 viikkoa.

luonto
Kolilla laiduntavat lampaat ovat alkuperäisrotua edustavia suomenlampaita.
Riikka Heikkilä / Yle

Metsähallitus on tänään avannut haun kesän ajan lammaspaimeneksi Isojärven ja Kolin kansallispuistoihin. Kuhmoisissa sijaitsevaan Isojärven kansallispuistoon haetaan lammaspaimenia toista kertaa. Viime kesänä muutamalle kesäviikolle haki peräti yli 60 kiinnostunutta.

Nyt haussa on neljätoista viikkoa ja suuren suosion vuoksi hakijat arvotaan viikon mittaiselle pestille.

Lammaspaimenet asuvat kansallispuiston alueella sijaitsevassa Luutsaaren talossa. Paimeniksi voi hakeutua myös esimerkiksi perheitä, isovanhempia lastenlasten kanssa tai kaveriporukoita.

Metsähallitus on halunnut pitää ilmoittautumiskynnyksen matalana, eikä aiempaa paimenkokemusta vaadita.

- Lampaat pitää laskea joka päivä, että kaikki ovat kotona. Ja yleisesti katsoa, että niillä on hyvä olla. Suurin homma on laskea ja rapsutella ankarasti lampaita, muuten saa nauttia lomasta, kertoo Metsähallituksen asiakasneuvoja Leena Hiltunen.

Haku lammaspaimeneksi on avoinna tammikuun loppuun saakka. Hakulomake löytyy luontoon.fi (siirryt toiseen palveluun) -nettisivuilta tai ilmoittautua voi myös soittamalla Seitsemisen luontokeskukseen.