1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Woikoski investoi uuteen tehtaaseen Kokkolassa

Yhtiö aloittaa Kokkolassa hapen, typen ja argonin tuotannon. Investoinnin arvo on 35 miljoonaa euroa. Lisäksi yhtiö investoi muun muassa Mäntyharjulle ja Pirkkalaan.

Teollisuuskaasuja tuottava Woikoski rakentaa Kokkolan suurteollisuusalueelle ilmatislaamon, jossa valmistetaan happea, typpeä ja argonia. Kaasut menevät teollisuuden ja terveydenhuollon tarpeisiin. Lisäksi Kokkolaan kohoaa uusi vedyn tuotantolaitos.

Työt Kokkolan suurteollisuusalueella alkavat tammikuussa. Kokkolan investointien yhteisarvo on 35 miljoonaa euroa.

- Kokkolan valintaan vaikuttivat paitsi edullinen sijainti ja alueen loistava infrastruktuuri sekä Kokkolan yritysmyönteisyys, kertoo toimitusjohtaja Kalevi Korjala.

Woikoskella on Kokkolassa seitsemän hehtaarin tontti, jossa toimii jo hiilidioksiditehdas. Tehdas tuottaa hiilidioksidia lääketieteen, teollisuuden ja elintarviketeollisuuden tarpeisiin sekä hiilidioksidijäätä.

Tämän vuoden investointeihin kuuluvat myös heliumlaitoksen laajentaminen Voikoskella neljällä miljoonalla eurolla, uusi nestekaasun täyttöasema sekä hapen täyttöasema Pirkkalassa, johon käytetään myös neljä miljoonaa. Järvenpään täyttöaseman laajentaminen uusille kaasuseoksille on myös yhtiön investointilistalla.

Lisää työntekijöitä

Viime vuonna 130 vuotta täyttänyt Woikoski työllistää koko maassa nyt 160 henkilöä. Uusia työntekijöitä on palkattu kahden viimeisen vuoden aikana 25. Tämän vuoden investoinnit tuovat Kokkolaan 15 uutta työpaikkaa Woikoskelle ja alihankkijoille noin kymmenen.

Rakennusvaiheen työllistävä vaikutus on Kokkolassa 150 ja eri paikkakunnilla Suomessa noin 200 henkilötyövuotta.