1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Suklaamousse sopii laihduttajalle

Jälkkääminen on uusin laihdutustrendi. Jälkkäämisessä eli jälkiruokalaihdutuskuurissa laihduttamiseen ei suhtauduta niin vakavasti. Tässä dietissä syödään vain jälkiruokia. Näin teet suklaamoussea.

ilmiöt
Valmis suklaamousse
Juha Mäntykenttä / Yle

Suklaamousse

125 g tummaa suklaata (70 %)

1kananmuna

2 rkl konjakkia (tai cointreauta tai rommia)

3 dl kuohukermaa

Sulata suklaa. Jos käytät mikroa, kuumenna pienellä teholla 30 sekuntia kerrallaan ja sekoita välillä nuolijalla, kunnes suklaa on sulanut. Jos käytät vesihaudetta, varo ettei suklaan sekaan pääse vettä.

Lisää muna ja alkoholi ja sekoita nuolijalla, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää.

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää kolmannes kermavaahdosta suklaan sekaan ja sekoita. Kaada suklaa-kermaseos kermavaahdon sekaan. Sekoita varovasti nuolijalla. Kaada valmiiksi annoskulhoihin tai laseihin. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Tarjoa sellaisenaan tai marinoitujen luumujen tai vadelmien kanssa.

Ruokaohje: Martta Eeva-Maija Laurila

Lue seuraavaksi