Hyppää sisältöön

Putouksen sketsihahmokisa oli aluksi vitsi

Sketsiviihde on palannut kuninkuuslajiksi tv-viihteessä. MTV3-kanavalla esitettävä sketsiohjelma Putous kerää lauantaisin tv:n ääreen miljoonayleisön.

Putous-tv-sarjan harjoitukset ovat meneillään. Kuva: Yle

Jo neljättä kautta esitettävästä Putous-ohjelmasta on tehnyt suositun etenkin sketsihahmokilpailu. Sen suosio yllätti myös tekijät, sillä kyseessä oli alun perin vitsi.

Kyseessä oli parodia tosi-tv:n pudotuskilpailuista.

Jaakko Saariluoma

- Sen idea oli se, että näyttelijät tekevät niin huonon hahmon vanhoista sketsikliseistä ja voittaja on se, joka tippuu ensimmäisenä. Se oli parodia näistä kaikista tosi-tv:n pudotusohjelmista. Parodia on aika vaikeaa ja se kääntyi toisin päin ja ihmiset ottivat kisan aivan tosissaan, kertoo Putouksessa alusta lähtien mukana ollut näyttelijä-juontaja Jaakko Saariluoma.

Karikatyyriset sketsihahmot ovat naurattaneet aina. Viime vuosikymmeninä suomalaiset ovat nauraneet sarjoille kuten Velipuolikuu, Pulttibois ja Kummeli, joissa kaikissa oli omat hahmonsa hokemineen.

Vanhan liiton lauantai-illan ohjelma

Putous on tuonut perinteisen tv-viihteen takaisin televisioon.

- Laskimme, että siitä on varmasti 15 vuotta, kun viimeksi on tehty sketsiviihdettä telkkariin. Suomessa on tehty joko huumoriohjelmia tai viihdeohjelmia ja Putouksessa on yhdistetty nämä kaksi asiaa, sanoo vastaava tuottaja Tuomas Summanen.

- Tämä on semmoinen vanhan liiton lauantai-illan ohjelma. Voi laittaa aivot narikkaan, katsella ja naureskella, että mikään ei ole niin vakavaa. Tekijät eivät liikaa purista mailasta, jos tällaista jääkiekkotermiä voi käyttää, sanoo Saariluoma. 

Huumoria isolla pensselillä

Putouksella on ollut tänä vuonna yli miljoona katsojaa. Se tarkoittaa sitä, että katsojia on vauvasta vaariin. Haastavinta Putouksen tekemisessä on lapsikatsojien huomioon ottaminen.

Putous on lastenohjelma aikuisille.

Jaakko Saariluoma

- Koska vitseissä on jatkuvasti kaksi tasoa ja esitysaika on varhaisilta, niin sen tasapainon löytäminen on kaikkein vaikein osio tässä. Mutta välillä isä ja lapset nauravat samalla asialle, mutta eri syistä, sanoo Tuomas Summanen.

- Mä tykkään ajatella, että tämä on lastenohjelma aikuisille. Huumori on aika selkeätä ja yksinkertaista. Se on isolla pensselillä tehtyä, kuvailee Jaakko Saariluoma.