Soijajalostamo hakee väkeä

Uudenkaupungin soijajalostamon työhönotto on saanut kiinnostuneet liikkeelle.  Viikonloppuna sanomalehdissä ja netissä julkaistu rekrytointi-ilmoitus on jo tuottanut toistasataa kiinnostunutta yhteydenottoa. Jo aikaisemin hakemuksensa on jättänyt yli sata kiinnostunutta.

Soija ja palkokasvit

Tarjolla on nyt viitisenkymmentä työpaikkaa eri tehtäviin. Aiemmin soijajalostamo on jo palkannut 15 johto-ja toimihenkilötason henkilöä.

Finnprotein oy:n henkilöstöjohtajan Niina Isotalon mukaan uusi teollisuuden ala on herättänyt vilkasta kiinnostusta .

-Kaiken kaikkiaan meille on tullut tällä hetkellä jo pitkälti yli kolmesataa hakemusta. Jo ennenkuin ilmoitukset julkaistiin meille oli tullut 120 avointa hakemusta, toki niistä varmaan osa on päällekkäisiä näiden nyt tulleiden kanssa, arvioi Isotalo.

Hän toteaa, että hakijoita on runsaasti myös Uudenkaupungin ulkopuolelta, lähinnä Turun seudulta sekä Laitilan ja Rauman tienoilta.

Työpaikkojen hakuaika päättyy tammikuun 27. päivä ja siihen mennessä arvioidaan hakemusmäärän vielä reippaasti kasvavan.

-Haemme ihmisiä hyvin monenlaisiin tehtäviin. Varsinaisia prosessityöntekijöitä otetaan 25-30 henkilöä. Sen lisäksi palkataan kuljetusohjaajia, sähköisen ja mekaanisen kunnossapidon henkilöitä, laborantteja, vuoroesimiehiä, logistiikkapäällikkö ja prosessi-insinööri , kertoo Isotalo.

Valituille koulutusta tehtäviin

Isotalo toteaa, että koska soijanjalostamon toiminta on uutta maassamme, niin kaikki töihin valitut on koulutettava näihin tehtäviin.

-Tehtavästä riippuen henkilöiden koulutus kestää kahdeksasta viikosta 17:ään viikkoon. Pyrimme saamaan valinnat suoritettua nopeasti viimeistään maaliskuun alkuun mennessä, koska Novidan järjestämä koulutus käynnistyy maaliskuun kolmannella viikolla, sanoo Isotalo.

Koulutuksen jälkeen ovat vuorossa tehtaan koeajot.

-Varsinainen tuotannollinen toiminta alkaa suunnitelman mukaan syyskuun alussa , sanoo Isotalo.

Ensimmäisessä vaiheessa Finnprotein jalostaa soijapavusta tuotteita sekä rehu-, elintarvike-, että tekniseen käyttöön.

Myöhemmin arviolta vuonna 2016 tuotantoon tulevat lisäksi pitkälle jalostetut elintarviketeollisuuden raaka-aineet. Siinä vaiheessa Isotalon mukaan on tarkoitus rekrytoida taas lisää väkeä.