Pitäisikö tupakointi kieltää - vai lopettaa röökikyttääminen?

Tupakoitsijat, katoavaa kansanperinnettäkö? Tupakoivien elintilaa supistetaan pikku kopperoihin - mikä oikeus toisten tekemisiin on puuttua? Vai pitäisikö savuttelu sanktioida ja kieltää kokonaan, nollatoleranssityylillä? Turha syöpäkääryle!

Savuke
Kieltomerkki tupakoitsijan savukkeen päällä
Yle

Jos tupakka keksittäisiin nyt, se todennäköisesti kiellettäisiin tyystin. Syöpää aiheuttava, luontoa kuormittava, ilmastonmuutosta jouduttava nikotiinikääryle ei kuulu Suomen luontoon. Mitä jos vain kiellettäisiin se lailla? Eihän sitä kukaan välttämättä elääkseen tarvitse! Rahanhukkaa ja kansanterveysongelmia, katkua, käryä ja keuhkosyöpää!

Tai mitä jos vain annettaisiin ihmisen itse valita? Terveysfasistit hiljaa seurakunnassa, kyllä jokainen aikuinen ja toiset huomioon ottava ihminen osaa ratkaista, missä ja miten tupakoi. Valinnanvapaus kunniaan! Mitä mieltä olet?

Tupakoitpa tai et, kommentoi päivän kysymystä tai soita mielipiteesi Radio Hämeen suoraan lähetykseen kello 13:n jälkeen. Numero on (03) 612 1012. Voit myös jakaa parhaan vinkkisi, miten pääsit eroon tupakasta - tai miksi et edes harkitse lopettamista.