Risteilyliikenne Haminasta saattaa jatkua kesällä

Kaupunki neuvottelee suomalaisen yhtiön kanssa risteilyliikenteen aloittamisesta Tervasaaresta. Kaupunginjohtajan mukaan neuvottelut ovat loppusuoralla.

Kotimaa
Katamaraani Haminan Tervasaaren satamassa
YLE / Jaakko Rantala

Hamina neuvottelee uuden laivayhtiön kanssa kansainvälisen risteilyliikenteen käynnistämisestä uudelleen. Kaupunginjohtaja Hannu Muhosen mukaan kotimaisen laivayhtiön kanssa käytävät neuvottelut ovat loppusuoralla ja kaupungin toiveissa olisi saada risteilyliikenne jatkumaan taas ensi kesänä.

- Toivomme, että neuvottelut saadaan päätökseen vielä tammikuun aikana, Muhonen sanoo.

Syksyllä kaupunki neuvotteli liikenteen käynnistämisestä ulkomaisen yrityksen kanssa, mutta neuvottelut kariutuivat.

- Risteilyliikenne tuo kaupungille taloudellisia riskejä, mutta se on elintärkeää matkailulle, kaupunginjohtaja selittää.

Haminan Risteilyt Oy yritti kesällä 2011 aloittaa Norjasta vuokraamallaan katamaraanilla risteilyt Haminan ja Viipurin välillä. Risteilyitä ehdittiin tehdä vain muutama ja yhtiö meni lopulta konkurssiin. Kaupungille hanke tuli maksamaan kaikkiaan 300 000 euroa.

Haminan kaupunki on hakenut konkurssipesältä 100 000 verran saataviaan, mutta Hannu Muhonen ei usko, että rahoja varattomaksi julistautuneelta yritykseltä saadaan. Hanke rahoitettiin kaupungin, EU:n ja yksityisellä rahoituksella.

Kotimaan risteilyjä tekevä Kristina Brahe pysähtyy Haminassa myös ensi kesänä. Kristina Brahe risteilee Helsingin ja Savonlinnan välillä.