yle.fi-etusivu

Poliisi tutkii kontiolahtelaisen valtuutetun Facebook-kirjoittelua

Pohjois-Karjalan poliisi tutkii kontiolahtelaisen perussuomalaisen kunnanvaltuutetun Mika Hiltusen Facebook-kirjoituksia. Juttua tutkitaan kiihottamisena kansanryhmää vastaan. Hiltunen kirjoitti Facebook-keskustelussa ulkomaalaisista ja pakolaisista erittäin kriittisesti .

Kotimaa

Pohjois-Karjalan poliisi on aloittanut esitutkinnan kontiolahtelaisen valtuutetun Facebook-kirjoittelusta. Yle Pohjois-Karjala toi maanantaina julkisuuteen kontiolahtelaisen perussuomalaisen kunnanvaltuutetun Mika Hiltusen Facebookissa esittämät kannanotot koskien ulkomaalaisia ja pakolaisia.

Hiltunen mm.kertoo kirjoituksissaan mielipiteitään ulkomaalaistaustaisten tekemistä rikoksista Suomessa ja arvostelee erityisesti somalialaisia.

Tieto kirjoituksista levisi myös muihin tiedotusvälineisiin ja nyt Pohjois-Karjalan poliisi on aloittanut esitutkinnan kontiolahtelaisen valtuutetun Facebook-kirjoittelusta.

Juttua tutkitaan kiihottamisena kansanryhmää vastaan.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Kaamos

Kaamos otti taas Suomen synkkään syleilyyn – Näillä vinkeillä jaksat pirteänä läpi pitkän pimeän

Egypti

Egyptin media: Ainakin 235 kuollut hyökkäyksessä moskeijaan

Hiihto

Iivo Niskanen väittää pelin olevan jo pelattu - asiantuntija: "Kommentit eivät anna rehellistä kuvaa hänen tilanteestaan"

Puoli seitsemän

Martti Suosalo: Rautaa tankoon, tempausvalatreeni ja taas jaksaa esiintyä