1. yle.fi
  2. Uutiset

Konservatiiviryhmä vastustaa Sundance-elokuvajuhlia Yhdysvalloissa

Ryhmän mukaan elokuvajuhlien tarjonta on säädytöntä ja Utahin osavaltion kulttuuri- ja perhearvojen vastaista. Ryhmän mukaan elokuvat kuvaavat muun muassa "arveluttavia ihmissuhteita".

Ulkomaat

Yhdysvaltain Utahissa oikeistolainen konservatiiviryhmä vastustaa osavaltiossa järjestettävää Sundance-elokuvajuhlia. Sutherland Institute-nimisen konservatiivijärjestön oikeistolaisryhmittymä arvostelee elokuvajuhlien tarjontaa säädyttömäksi ja Utahin osavaltion kulttuuri- ja perhearvojen vastaiseksi.

Arvostelijat myös vaativat Utahin osavaltiota perumaan osaltaan elokuvajuhlien rahoituksen. Ryhmä ei kuitenkaan vaadi Sundancen juhlia poistumaan osavaltiosta.

Ryhmän mukaan osavaltio ei saisi tukea taloudellisesti tapahtumaa, jossa esitetään elokuvia, jotka kuvaavat muun muassa arveluttavia ihmissuhteita.

Utahin osavaltio osallistuu elokuvajuhlien kustannuksiin arviolta 300 000 dollarilla. Osavaltion virkamiesten mukaan elokuvajuhliin sijoittaminen tuo osavaltiolle laajaa näkyvyyttä ja ennen kaikkea taloudellista hyötyä.

Sundance-elokuvajuhla avataan ensi torstaina Utahin Park Cityssä. Sundance-elokuvajuhlat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1978, ja tapahtumaa pidetään yhtä merkittävänä kuin esimerkiksi Cannesin elokuvajuhlia.

Lähteet: AP, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi