Oulu-lehti: Lamminparras ei innostu Kaappari-elokuvasta

Suomen ensimmäinen lentokonekaappari ei halua muistella menneitä ja katsoo sovittaneensa tekonsa.

Kotimaa
Lentokonekaappaaja poistuu Finnairin koneesta. Hänet on kuvattu aseen tähtäimen läpi.
Näyttelijä Kari Hietalahti esittää lentokonekaappari Aarno Lamminparrasta.Solar Films

Lentokonekaappari Aarno Lamminparras ei ole ilahtunut perjantaina ensi-iltaan tulevasta Kaappari-elokuvasta. Oulu-lehden haastattelema Lamminparras sanoo, että hän haluaisi olla jo rauhassa.

Aleksi Mäkelän elokuva kertoo Suomen ensimmäisen lentokonekaappauksen tarinan, mutta ei kaikilta osin vastaa Lamminpartaan käsitystä tapahtuneesta.

Elokuvassa Lamminparras on arvaamaton ja uhkailee ampuvansa milloin itsensä, milloin koneen miehistöä. Haastattelussa Lamminparras sanoo, että hänen aseessaan oli vain yksi luoti, jonka hän oli varannut itselleen. Muita hän ei halunnut vahingoittaa.

Lamminparras sanoo päättäneensä polttaa sillat takanaan. Hän kertoo myös, että ei ollut aikeissa vaatia lunnaita. - Mikäpä ettei, hän vastasi poliisin kysyessä. Lunnasrahat hän osoitti vaimolleen, Kaunialan sotavammasairaalalle ja SOS-lapsikylälle.

Lamminparras tuomittiin aikoinaan runsaaksi seitsemäksi vuodeksi vankeuteen. Hän istui vankeusajasta puolet. Nykyisin Lamminparras asuu Ruotsissa, missä hän on toiminut muun muassa linja-autonkuljettajana ja siivousalan yrittäjänä. Nykyisin hän toimii vaimonsa omaishoitajana.

Lamminparras katsoo sovittaneensa tekonsa, eikä hän halua enää muistella menneitä. Elokuvaakaan Lamminparras ei aio katsoa.